כשבועים לפני פסח רכשתי באילת רחפן צילום בשווי של 4500 ש"ח, בקבלה מצויין שיש אחריות לשנה, אין האחריות תקפה על שבר שנגרם כתוצאה משימוש לקוח ומצויין שהלקוח מחוייב להשתמש במוצר כדין.
עשרה ימים לאחר רכישת הרחפן הוא התרסק מגובה של כ 50 מטרים עקב תקלה במוצר (מנועים הפסיקו לעבוד מעצמם).
שעה לאחר ההתרסקות הגעתי למעבדה הראשית של חברת באג מולטיסיסטם - חברה שמוגדרת באתר היצרן הסיני כמשווק מורשה מטעמה. השארתי שם את הרחפן לבדיקה ותיקון.
שבועים לאחר מכן התקשר אלי מנהל המעבדה עם הצעת המחיר עבור התיקון (כ1000 ש"ח) כששאלתי מדןע אני צריך לשלם עבור מוצר תקול הוא ענה "כנראה שהתנגשת במשהו וזו אשמתך, בגלל שאין לך תיעוד בווידאו אז אין לך הוכחה שזה תקלה במוצר"
הסברתי לו שלפי קובץ המידע אודות הטיסה האחרונה אפשר לראות את המיקום והגובה שבו הטסתי ושהוא מוזמן לראות שאין במה להתנגש באיזור ההתרסקות. יותר מזאת - בקובץ המידע אפשר לראות ממה נבעה ההתרסקות - תקלה במצפנים של הרחפן.
למרות הנתונים שהבאתי לן הוא התנהג באדישות אלי וענה לי "זה מה יש" ו "אין לנו אחריות על שבר"
כשבדקתי את תנאי האחריות באתר הייצרן ראיתי סעיף שאומר - במידה ונגרם נזק למוצר בעקבות תקלת ייצור וזאץ עד 15 ימים מיום הקניה, הייצרן יחליף את המוצר בחדש.
כשדיברתי על זה עם מנהל המעבדה הוא ענה לי "אם אתה לך רוצה לשלם עבור התיקון, תפנה לייצרן.
אנחנו לא יכולים לעזור לך בכל מקרה".
האם זה הגיוני שאני צריך להתנהל מול חברה עולמית בגלל שהיבואן הרשמי לא מוכן לעשות זאת בשבילי?
שלום,
בהתאם לדברים שאתה מתאר, יש לך עילת תביעה ואת כל הראיות להוכיח את טענותיך בבית המשפט ולכן קמה לך זכות להגיש תביעה כנגד החברה בעניין זה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר