שלום רב, לפני כשבוע רכשתי אופנוע. לצערי לא בצעתי בדיקה לפני קנייה במוסך. מה שקרה, לאחר העברת בעלות ותשלום נסעתי לכיוון הבית. במהלך הנסיעה הראשונה שמתוארת, נתפס המנוע. בדיקה במוסך אכן אישרה שנתפס המנוע ונגרם נזק רציני בשווי של אלפי שקלים. 6-12 אלף ש"ח לפחות. כמו כן בדיקה מהירה ואקראית במוסך גילתה מעיכות בשלדה, שבר בשלדת הזנב, משאבת מים תקולה וחוסר טיפול מינימאלי בכלי לרבות מים ושמן. חשוב לי לציין שבעת המו"מ עם המוכר, נאמר לי מס' פעמים כי האופנוע ללא בעיות, ומטופל ושמור. כך גם כתב המוכר במודעה ביד 2. "מטופל ושמור". כמו כן לא סיפר על המעיכות בשלדה, על השבר בשלדת הזנב(לא בטיחותי), ועל התקלה במשאבת המים. למרות שחתמתי על זיכרון דברים הפותר את המוכר מכל תביעה עתידית לגבי מום ופגמים באופנוע, אני טוען שבוצע כאן מהלך של חוסר תום לב. אני חושב שבעל כלי רכב, במקרה זה האופנוע, בעל הכלי יודע ומכיר את הכלי שברשותו לרבות בעיותיו ומצבו המכני ואמור להעביר את המידע באופן שקוף והוגן לקונה ולא להסתירו. השאלה שלי היא: לאור הסעיף בזיכרון הדברים שחתמתי שפותר את המוכר מכל תביעה עתידית לגבי מום ופגמים באופנוע, האם החתימה על זיכרון דברים מונעת מימני לתבוע את הקונה בביהמ"ש לתביעות קטנות? האם יש סיכוי(קייס) לזכות? האם האחריות רובצת עליי בלבד כי לא בדקתי את האופנוע לפני בדיקה במוסך?
שלום,
כפי שאתה מבים בעצמך בהחלט רובצת עליך אחריות וזאת כיוון שהיית צריך לקחת את האופנוע לבדיקה ולא לסמוך על דברי המוכר ובטח שלא לחתום על מסמכים שבדקת את האופנוע והוא לשביעות רצונך.
אם אתה מעוניין לתקוף את הנושא משפטית יהיה עליך לתבוע בגין חוסר תום לב במו"מ ולשכנע את השופט בעניין זה.
אני ממליץ לך לפנות לעו"ד לצורך ייעוץ וסיוע משפטי בעניינך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
שלום,
מניסיוני אפשר להצליח אך כשעורך דין עושה זאת.
קשה לי להאמין שמי שאינו מבים במשפטים יצליח לפסול הסכם.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר