שלום רב,
חתמתי על חוזה עם חברת צילום לקראת חתונה, דמי הביטול עומדים על מחצית סכום העסקה. שולמה מקדמה בסך 10% מסך העסקה. לאחר חודש גילינו כי החברה בקשיים כלכליים וכי יש החלפת בעלים וכל העובדים פוטרו. ניסינו להשיג את משרדי החברה במשך יומיים אך ללא מענה. בסופו של דבר הצלחנו להשיג את האדם שהציג עצמו כבעלים החדש והוא הודה שהעובדים הקודמים פוטרו והוא לקח בעלות על העסק. בנוסף גילינו שישנם זוגות שמחכים למעל לחצי שנה לתמונות מהחתונה שלהם וגם לעובדה זו הוא הסכים. אני רוצה לבטל את העסקה כי בשעה שהחתימו אותנו על החוזה החברה הייתה בקשיים וידעו שיש סיכון של אי עמידה בתנאי העסקה, כלומר מראש יש סיכון שלא נקבל את הצילומים של החתונה, ובכלל החלפת בעלים שינהל עסק צילום לאחר שפיטר את כל העובדים בעייתית מאוד מבחינתי כי סגרתי איתם גם בגלל העובדים הקיימים. האם במצב כזה יש לי את הזכות לבטל את החוזה חד צדדית כי יש סיכון שלא אקבל את התמונות לחתונה , וכאמור לחתונה אין השלמות או ניסיונות חוזרים זה ארוע חד פעמי שאי אפשר לקחת איתו סיכונים מהסוג הזה. לא חשפו אותי לקשיי החברה מראש בעת חתימת החוזה. אם היו חושפים אותי לפרטים אלו בעת חתימת החוזה לא הייתי חותם לעולם. האם אני זכאי לביטול חוזה? תודה רבה לעונה
שלום,
התשובה לשאלתך תלויה בהמון גורמים שלא הצגת בפנייה זו. לדוגמא האם מדובר בחברה בע"מ או עוסק מורשה ? האם ידעת על מצב החברה טרם ההתקשרות וכמובן עליי לעיין בחוזה ההתקשרות עליו חתמתם כדי שאוכל לתת לכם תשובה מבוססת.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר