שלום וברכה,
סיפור שקרה לי לפני כמה חודשים,
היה לי רכב קיה ריו 2002 שקניתי אותו בתור רכב זמני ולא ידעתי על התקלות הרבות שיש בו אבל בכל זאת הוא היה נוסע! בכל אופן נהגתי על הרכב איזה חודשיים ולאחר מכן ניסיתי למכור אותו בגרושים עקב בעיותיו הרבות, היו לי כל מיני הצעות מחיר חלקם לפירוק וחלקם לא, עד שבא איזה בן אדם אחד ונתן לי את ההצעת מחיר הגבוהה ביותר (לא משמעותית אבל בכל זאת הכי גבוהה) ואמר לי תשמע אם אתה מוכן לחכות לי שבועיים שלוש עד שיהיה לי את הכסף אני קונה ממך מאה אחוז את הרכב וזה מילה שלי..
אמרתי לו שיש בעיות ברכב וגם יכול להיות שיש בעיות שלא ידועות לי אפילו מפני שהרכב אצלי זמן קצר מאוד ולכן הוא נמכר הרבה מתחת למחירון ואם הוא מעוניין ברכב עם כל התקלות שלו הוא אמר אני מעוניין ואני ישפץ את הרכב בעצמי..
בקיצור החלטתי לחכות לו ולאחר שבועיים נפגשנו בדואר בכדי לעשות העברת בעלות אבל הבן אדם החליט שהוא רוצה לעשות את הבעלות על הבן שלו ולא עליו אז הוא הביא איזה צילום בסמארטפון שלו של הת"ז של הבן שלו, כמובן שבסניף הדואר ממש לא הסכימו לעשות כך את הבעלות ולכן קבענו שמתי שהבן שלו יחזור מהצבא הוא יקח ממנו את הת"ז המקורית ויחתים אותו על יפוי כוח, בינתיים בתקופה הזאת אני הייתי בתהליך של לעבור דירה לצפון מהמרכז לכן הבחור הביא לי באותו יום את הכסף במזומן ונקבע תאריך אחר לביצוע העברת בעלות, שהגיע התאריך הלכנו לסינף דואר בבת ים שבול באותו היום החליט להיות סגור (לא זוכר מה הסיבה), בקיצור קבענו שהוא ישלח לי בדואר את הת"ז עם היפוי כוח ואני יעשה את הבעלות וישלח לו בחזרה כי כבר עברתי דירה לצפון, בקיצור הוא לא שלח את התעודת זהות וניסיתי להשיג אותו הרבה פעמים אך ללא מענה לאחר מכן הוא אמר שהוא רוצה למצוא חברת שילוח אמינה חיכינו וחיכינו אבל כלום הוא לא שלח את הת"ז, ככה עברו להם איזה חודשיים שהרכב עדיין רשום על שמי, שבוע שעבר שנסעתי למרכז התקשרתי אליו ואמרתי לו בו נעשה את הבעלות היום הוא אמר בסדר אבל שהייתי באזור שלו הוא לא ענה לי יום למחרת הוא ענה לי ואמר לי שהוא היה בבית חולים בכלל.
ואתמול הוא שלח לי sms שהוא רוצה את הכסף של הרכב בחזרה בגלל שהרכב רועד ושהוא ניסה לתקן אותו ואי אפשר, עכשיו אותו יום שהוא הגיע אליי לראות את הרכב אמרתי לו תנהג על הרכב ותראה אם אתה מעוניין, הוא נהג והרגיש את הרעידות שהיו מאז ומתמיד ואמרתי לו מפורשת!! אני לא מתחייב על כלום ברכב מה שאתה רואה אתה קונה עם כל הבעיות שיש לו!!
והוא החליט בכל זאת לקנות את הרכב!!
לכן השבתי לו שאני מצטער ואני לא מעוניין להחזיר לו את הכסף בחזרה ואז הוא אמר לי שהחוק איתו וגם אם היינו מעבירים בעלות הוא היה על פי דין מקבל את הכסף בחזרה והוא אמר שהוא יגלגל את זה לבית משפט.
ופה מגיעה השאלה שלי אליכם האם באמת אם הוא יפנה לערכאות משפטיות הוא יקבל את כספו בחזרה לאחר שהוא הסכים לקנות את הרכב עם כל בעיותיו מראש?מה החוק אומר בנידון?
אשמח לתשובה מקצועית בעניין..
שלום,
מכל הסיפור לא ברור האם נעשתה העברת בעלות.
בכל מקרה בהתאם לסיפור שסיפרת אין לו קייס משפטי. אתה מסרת לו את כל המידע הרלוונטי לגבי מצב הרכב טרם הרכישה ולאחר העיסקה הקונה אינו יכול לבטל את העסקה בטח כאשר הרכב היה בחזקתו תקופה.
אם הוא יגיש תביעה בבית המשפט תאלץ להתמודד עם התביעה ולהציג את האמת שלך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
תודה על תגובתך,
לא נעשתה העברת בעלות ואין זיכרון דברים או כל חוזה אחר..
השאלה שלי אם הוא ישקר ויאמר שלא הודעתי לו אעל מצב הרכב איך אוכל להוכיח שבאמת כך היה הרי אין לנו כל זכר למה שהתנהל בינינו באותה התקופה והוא יוכל לטעון ולשקר שלא הודעתי לו על מצב הרכב
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר