שלום,
אני בעל עסק בתחום הסלולר,
לפני כ-3 שבועות התקשר לקוח (שאיני מכיר) והזמין באשראי 3 מכשירים בסכום של כ-9000 שקל.
העסקה עברה במסוף האשראי בהצלחה והוא שלח נהג מונית שלקח את המכשירים.
עכשיו מתברר שהוא גנב את פרטי האשראי ומישהו אחר חוייב על לא עוול בכפו.
אין דרך להגיע לבן אדם הגנב.
השאלה מה הדין בעניין ומי אמור לספוג את ההפסד?
שלום,
אני מציע שבראש ובראשונה תפנו בעניין זה למשטרה ותדווחו על הנעשה.
האחריות היא על בעל כרטיס האשראי ובעל כרטיס האשראי אמור "לספוג את ההפסד", אך במידה ויוכח כי כרטיסו נגנב חברת האשראי תחזיר לו את כל כספו.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
חברת הסליקה שלי הודיעה לי שכל ההפסד חל עליי כי מדובר בעסקה טלפונית וכבר הורידו לי מהחשבון עובר ושב את כל הסכום. ואמרו לי שהדבר היחידי שאני יכול לעשות זה להגיש בקשה לזיכוי /החזר לוועדת ערער..ואני שואל כבעל עסק שחלק מעסקאותיו נעשה באשראי בעסקה טלפונית איך יכול להיות שלקחתי את כל הפרטים שאני יכול מה"קונה" שזה אומר מס' אשראי,תוקף,cvv,ת.ז,טלפון ואומרים לי שבעצם אין כל ערובה לעסקה ואין ביטוח שמגבה אותך?? זה אומר שהפרצה בחוק כל כך גדולה כך שבכל רגע נתון כל אחד יכול להזמין באשראי מוצר ולדווח שלא הוא ביצע את העסקה ואז יחילו את כל הנזק על בית העסק!
האם כך הדבר במדינת ישראל בשנת 2016?? כל בעל עסק יכול לפשוט את הרגל בכל יום??
שלום איתי,
לא אותי אתה צריך לשאול את השאלות הללו, אך כפי שאתה רואה בתקשורת זו האופנה האחרונה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר