רכשתי כרטיס-טיסה הלוך ושוב (כלומר של שתי טיסות בכיוונים מנוגדים) בין שני יעדים בחו"ל. הכרטיס נרכש באינטרנט מפורטל-טיסות, ושתי הטיסות הן של שתי חברות-תעופה שונות. (גם חברת-הפורטל וגם שתי חברות-התעופה אינן ישראליות.) לאחר שטסתי בכיוון אחד, הודיעה לי חברת-הפורטל כי הטיסה בכיוון הנגדי נדחתה ע"י חברת-התעופה, באופן שלא אפשר לי להשתמש בה (הייתי צריך לחזור ליעד-המוצא מוקדם יותר מסיבות אישיות), וכתוצאה מכך נגרם לי נזק כספי. האם יש לי עילה לתבוע? את מי? ואם כן, באיזה אופן מתבצעת תביעה שכזו כנגד חברה לא ישראלית?
שלום,
בהתאם למה שאתה מתאר יש עילה לתביעה.
החוק בעניינך הוא חוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה),
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
1) החוק המדובר הוא ישראלי; מה קורה עם חברות בינלאומיות? למה הן כפופות וכיצד ניתן לתבוע אותן?
2) האם ניתן לתבוע את החברה של פורטל-הטיסות, שדרכו רכשתי את הכרטיס (ולה שילמתי עבורו), או את חברת-התעופה, המפעילה של הטיסה? באתר-החברה של הפורטל רשום כי כל נזק שייגרם בגלל שינוי או ביטול של טיסה אינו באחריותם, וטענות בנושא יש להפנות לחברת-התעופה, אך האם יש לדברים תוקף חוקי? מי אחראי לנזק במקרים כאלה, "ספק-המוצר" שממנו רכשתי אותו, או "חברת-הייצור" המייצרת אותו?
שלום,
1. לא ניתן לתבוע בבתי משפט בארץ חברות זרות שאין להם סניף בארץ.
2. אתה יכול לתבוע כל אחד מהגורמים בהתאם לחוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה). אני מציע לך לעיין בחוק. הוא פשוט ברור וקריא.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר