שלום רב,
קניתי כלב גזעי בהרבה מאוד כסף.
בעלת בית גידול לכלבים אילו, עמה דברתי בתחילה לבירור קניה, טענה שכרגע אין ברשותה גורים והפנתה אותי למישהו פרטי שהיתה לו המלטה בבית ושהיא דאגה לו ל"זיווג".
מכיוון שאותו אדם חייב לה כסף על השידוך וההרבעה שנעשתה, אמרה לי שאוכל לשלם גם ישירות לה על הגור ואפילו בכרטיס אשראי ובתשלומים, אפשרות יחידה מבחינתי לרכוש כזה כלב. בינתיים הכלב נקנה ונלקח לפני כשבועיים, ובבדיקה וטרינרית שנעשתה 3 ימים אחרי התברר שיש לו בעית בריאות כלשהיא הפוסלת אותו להרבעה ומצריכה ניתוח סירוס בכל מקרה (ומכאן מחירו צריך להיות נמוך הרבה יותר) אך בעל הכלב משהודעתי לו די מתנער מאחריות. כמו כן, על דף הסכם שעשינו ביננו שינה בכתב יד את הכתוב וציין כי בבעיה כלשהיא לא כי "יפוצה הקונה" אלא כי "יוחזר הכלב עד תאריך.." ז"א מספר ימים אחרי..תאריך שכבר פג...והכל מבלי שהבנתי באותו מעמד. בו זמנית בעלת בית הגידול ממנה ביקשתי לפחות קבלה על הקניה שלחה לי קבלה על שמו של הבחור בציון "הרבעה" וטענה שזו הוראת רואה החשבון שלה..האם חוקי לעשות כדבר הזה?מה לעשות?? כך אין לי הוכחה (למרות שיש חיוב אשראי) האם אני צודק שהיא מחויבת לתת לי קבלה על שמי? האם הבחור ממני קניתי אמור להחזיר לי כסף? האם לעצור את תשלומי האשראי בינתיים או שאסור חוקית? תודה רבה
שלום מיכאל,
התייחסתי לשאלתך זו בפורום אחר.
אני מציע לך פשוט לבטל את העסקה ולקבל את כספך בחזרה ולסיים עם הסאגה הזו.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר