לעורך דין שלום,
ארשום בקצרה ואשמח לדעת האם יש לי אפשרות לתביעה קטנה את הצד השני חבר ביקש שאביא לו לגדל כלב ,הבאתי לו שילמתי עבור הכלבה והוא לא שילם עבורה אפילו לא שקל אחד,היה חוזה בעל פה ביננו שבעתיד המלטות אני אזכה לקבל את הגורים בלי תשלום,ושאסור לו לעקר את הכלבה והוא מחוייב בזה שאקח אותה לתערוכות וכ"ד (הכלבה גזעית עם תעודות) מפה לשם עברו חודשים וכל פעם הוא היה על סף שבירה של לא רוצה להמשיך לגדל אותה.עד לפני שבועיים ששוב ואז אמרתי לו שיחליט לכאן או לכאן ,יום שבת האחרון החליט שהוא לא רוצה לגדל אותה והוא אמר שיחפש קונה.כל אופן אני כמי ששילם עליה ורשמתי בהתאחדות ושילמתי עבור החיסונים ביקשתי שאני ימצא לה בית חדש כי הכלבה היא כביכול בתנאי גידול.מפה לשם הוא דורש ממני סכום מוגזם בעוד שהצעתי לו פחות ב1500 ש"ח ממה שהוא ביקש,והוא עוד אמר לי תביא אתה את ה1500 ש"ח ,אין על מה לדבר.ואיים שהוא ימכור אותה .אז אמרתי לו תמכור אין בעיה אבל אני רוצה את הכסף שהוצאתי עליה אני שילמתי עליה .הוא וויתר עליה הוא וויתר על החוזה שהיה בעל פה,אין לי חוזה כתוב כי האמנתי לו כחבר שהוא יהיה ישר ובסדר.האם יש לי פה מקום לתבוע יכולת? יש לי אישור שאני שילמתי עליה.ואישור על תשלום החיסונים.הכלבה גדלה אצלו אוכל הוא קנה ומה שכן הכלבה רשומה על שנינו בהתאחדות
אודה לתגובה
שלום,
1. בכללי יש עילה לתביעה בעניין זה (אין צורך בהסכם בכתב וגם הסכם בעל פה תופס), אך להערכתי בתי המשפט לא ידונו במקרה זה.
2. אני מקווה שאתה שם לב שאתה מדבר על כלב שהוא יצור חי ואתם מתייחסים אליו כאילו מדובר בחפץ. אם היינו מחליפים את הכלב בילד, האם גם הייתם מתייחסים ככה אל הילד ?
3. אני מציע לשניכם לחפש לכלבה בית חם או משפחה אחרת, כיוון שברור שאינכם (שניכם) מסוגלים לטפל בה.
מתנצל שאני מתייחס לעניין לא רק כעו"ד אלא כאדם שאכפת לו מבעלי חיים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר