בס״ד
שלום רב, דרך מתווך ראיתי מחסן בקסריה והמתווך ניהל משא ומתן על הנכס 4 ימים עם בעל הנכס משום שהגיע אדם נוסף באופן עצמי אל בעלי הנכס והציע הצעה, לאחר 4 ימי המשא ומתן ,הודיע לי המתווך שהעסקה בוטלה ושבעלי הנכס הולכים לסגור עסקה עם מישהו אחר שהגיע ללא תיווך. המתווך אמר במפורשות שהנכס מבוטל והמשכתי איתו אל הנכס הבא שנמצא במיקום אחר בעמק חפר.הבלתי יאומן קרה! ממש השגחה עליונה, יום לאחר שקיבלתי תשובה שלילית על הנכס בקסריה ניפגשתי בערב עם קרוב משפחה שלאחר שיחה איתו האם הוא מכיר מחסן להשכרה, הוא אמר לי שיש לבעלים איפה שהוא עובד נכס ושהוא יבדוק ומסתבר שזה אותו נכס שהיה עליו משא ומתן ובוטל דרך המתווך, המתווך רוצה תשלום על זה שהוא הראה לי את הנכס ראשון ואני לא מוכנה לשלם לו משום שהוא לא סגר את העסקה ומבחינתו זה היה מבוטל סופי לאחר המתנה מצד בעלי ושלי 4 ימים, ציינתי בפניו שאם הוא היה סוגר את העסקה הוא היה מקבל דמי תיווך אך רק משום זה שהוא רק הראה לי את הנכס אני לא מוכנה לשלם ועוד להתחשב בעובדה שהוא לא הצליח לסגור את העסקה וציין מספר פעמים שזה סופי מבוטל. השאלה היא האם מבחינת חוק אני אמורה לשלם לו כי במציאות הוא לא היה גורם יעיל.. קרוב המשפחה שלי יכל להראות לי גם נכס אחר והייתי יכולה לסגור
רב תודות..
שלום,
בהתאם למה שאת מתארת, בוודאי שאינך צריכה לשלם לו דבר.
כמו כן אני ממליץ לך לבדוק האם באמת מדובר במתווך בעל רישיון לתיווך.
כמו כן אני מציע לך לפנות אל הגורם האחראי על המתווכים ולהגיש כנגד המתווך תלונה כדי שישללו את רישיונו ואף לפנות למטרה לפתוח כנגדו תיק במשטרת ישראל.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
ממש תודה על תשובתך ועל הזמן שהקדשת..
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר