הזמנתי טכנאי הביתה מרשת שנותנת אחריות דרך חוזה הדירה. יש השתתפות עצמית מסויימת.
במעמד של לקיחת הטלווזיה מהדירה למעבדה הוא הציע לחתום על אחריות בתשלום חודשי של 105 ש"ח. שאלתי אותו מספר שאלות כמו האם מזגנים ישנים מכוסים והוא אמר שכן.
לאחר מכן הוציא פנקס בו רשם את המכשירים שישתתפו באחריות ונתן לי לחתום. הוא לא אמר לי שהתקופה ל 3 שנים. בנוסף אין בחוזה כל סעיף האומר על זכות הביטול.
לאחר מכן אמר שיש לו מתנה לתת לי ואמר לי ללוות אותו למכונית, שם נתן לי מכונת קפה.
לאחר עיון בחוזה התברר לי שמזגנים לדוגמא, המדחס כלל לא מכוסה , כך גם המנוע של המכונת הכביסה שלי , כנ"ל הצגים בטלווזיות שיש לי ...
שלחתי כרגע בפאקס מכתב לביטול החוזה.
השאלה שלי: בחוזה כתוב סעיף הערות שנמסרה מכונת קפה . אין בחוזה כל תנאי האומר שיש תנאים לגביה. בע"פ ויש לי הקלטה הוא אמר שזאת מתנה.
האם אני צריך להחזיר את המכונה ? האם היא תנאי בחוזה שאם אני מבטל אותו יש להחזיר אותה זאת למרות שבחוזה לא כתוב דבר שכזה וגם בהקלטה הוא חוזר ואומר שזאת מתנה . יש לציין שהטכנאי בא כדי לתקן את הטלווזיה ואף יש השתתפות עצמית בתיקון. על הדרך הוא החתים אותי על החוזה ואמר שזאת מתנה.
שלום,
אני לא חושב שיש מקום להיכנס לדיון פילוסופי או משפטי לגבי מכונת הקפה.
פשוט תחזיר לו את מכונת הקפה וזהו.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר