הזמנתי מחברת טיקטים שני דילים, לי ולבן דוד שלי, להופעה באמסטרדם של להקת ”רד הוט צ׳ילי פפרז“. כל דיל כלל טיסה הלוך וטיסה חזור, לינה בבית מלון במהלך הימים וכרטיס להופעה עם שדרוג ב25 יורו לרחבה. קיבלנו את כל החומרים במייל. על הדף עם כרטיסי הטיסה היה כתוב השמות שלנו וגם על הדף של המלון, על הדף של הכרטיס כניסה להופעה לא היה רשום שמות אלא פרטים בהולנדית על ההופעה והיה ברקוד אחד בתחתית הדף ואחד בחלק העליון של הדף. כמה ימים לפני הטיסה התקשרתי לחברה ושאלתי עם הכרטיסים להופעה אמורים להיות ככה, בלי שמות, והאם הכרטיס הזה יכניס את שנינו. הנציגה של החברה אמרה לי שלא אמור להיות שמות על כרטיסים וששני הברקודים על הדף זה כניסה של שנינו בוודאות. הגענו לאמסטרדם והכל הלך חלק, אך שהגענו להופעה בכניסה הגשנו לשומר את הדף עם הכרטיסים והברקודים אך הוא אמר לנו שזה רק כרטיס 1 ורק 1 יכול להכנס, אמרנו לו שיבדוק עוד פעם, הוא בדק ואמר ששני הברקודים זהים וזה רק כרטיס כניסה 1 להופעה לאחר מכן אחרי ניסיונות הסברה ושכנוע אנשי אבטחה וכניסה יותר בכירים הגיעו וגם אמרו לנו שזה רק כרטיס 1 ושאחד יכול להכנס והשני יצטרך להמתין בחוץ... נואשים מאוכזבים כי נסענו כל הדרך בשביל ההופעה, הלכנו לקופות בניסיונות לקנות כרטיס נוסף אך גם בקופות אזלו הכרטיסים. התחלנו במשך דקות ארוכות לחפש ספסרים שימכרו לנו ולבסוף מצאנו בעזרת מזל מישהו שמכר לנו. הנזק הכספי הכולל עומד על סביבות ה140-170 יורו וגם בעקבות זה שהיינו צריכים לקנות עוד כרטיס נתקלנו בבעיות כספיות בהמשך הטיול שלנו. גם עוגמת נפש היית כאשר הבנו שנסענו כל הדרך ושילמנו ממיטב כספנו הכל בשביל שנשאר מחוץ לאולם. רק בעזרת המזל הצלחנו למצוא כרטיס בספסרות אבל מבחינתנו החברת כרטיסים גרמה לשנינו להשאר מחוץ לאולם ובגלל שהיינו צריכים בהתחלה לבחור אחד שיכנס וכמובן שלא היינו עושים את זה אז כאילו שנינו נשארנו בחוץ... דבר זה לא עולה על הדעת לאור העובדה שהתקשרנו לפני הטיסה וביררנו בדיוק את הדברים הללו... כהוכחה יש לנו את הדף המקורי ועותקים של הכרטיס עם הברקודים, יש הודעת מייל ויש את הכרטיס שהספסר מכר לנו. אשמח לקבל ייעוץ מה כדאי לי לעשות? כמה פיצוים לדרוש? ללכת לתביעה או לדבר עם החברה? תודה
שלום,
אני מציע לפנות בעניין זו קודם כל לחברה שמכרה לכם את הכרטיסים (כמובן עם הראיות המתאימות) ולבקש פיצוי בגין הנזקים ועוגמת הנפש שנגרמו לכם.
באם החברה לא תסכים לפיצוי השלב הבא יהיה הגשת תביעה בבית משפט לתביעות קטנות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
תודה, כמה הסדר גודל של הפיצויים שאני אמור לקבל עבור המקרה הזה?
שלום,
אין חוק שקובע סכום פיצוי בגין עוגמת נפש. העניין תלוי בנזקים ועוגמת הנפש שנגרמו לכם.
הסכום הגבוה ביותר, שאני מכיר, שבית משפט לתביעות קטנות פסק ללקוח שלי הוא 8,000 ש"ח.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר