לפני כשבועיים התקשר אלי אדם ממחלקת הביטחון של אחת מחברות אשראי ושאל אותי על עסקה בסכום של כמה יורו שביצעתי כמה שעות קודם לכן בגין טעינת שיחות . אישרתי לו שאמנם ביצעתי והתפלאתי איך מצא לנכון להביא לתשומת ליבי מקרה כזה פעוט . כעבור כשבוע התקשר אלי אותו אדם ושאל אותי אי ביצעתי עסקה של כ 2000 דולר בחול בדיוק יום אחרי העסקה של היורו הבודדים . עניתי לו כמובן שלא ושאלתי אותו איך עסקה של עמה יורו מביאים לתשומת לבי ועסקה כל כך חריגה בכרטיס זה לא מביאים לתשומת לבי . לא קיבלתי תשובה . העניין הועבר למחלקה המטפלת בחברת כרטיסי האשראי . התקשרו אלי וביקשו שאמלא הצהרה ועשיתי זאת ועכשיו אנא צריך לחכות לזיכוי . היות ומקרה כזה לא קרה לי מעולם אני עובר סיוטים בנוסף להיותי נכה 100% . השאלה היא אם קיים בחוק או בפסיקה מועד מתי אזוכה בכרטיס האשראי ובנוסף האם אוכל לתבוע נזקים בגין עגמת נפש כפועל מרשלנות חברת כרטיסי האשראי. בינתיים , הכרטיס בוטל ונאמר לי שיוצא חדש תוך 21 יום . גם החיוב החודש הוגבל לסכום שאינו כולל את העסקה המדוברת ויהיה זמן של 30 יום לטיפול שלהם עד לתום החקירה בעניין שלפי הפרוצדורה שאמרו לי תועבר למשטרה. אשמח להתייחסותכם.
שלום,
החוק לא קובע זמנים בעניין זה, אך אני מניח שההסכם מול חברת האשראי מציין זמנים אלו. באם לו אתה רשאי לפנות לחברת האשראי ולשאול אותם לגבי הזמנים.
ניתן לתבוע בגין נזקים ועוגמת נפש בעניין זה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר