כאשר נגנב הטלפון של השדרנית שרון פרי, המשטרה הצליחה לאתר חשוד ואת הטלפון תוך מספר קטן של ימים.
אני הגשתי תלונה על גניבת סלולארי עם מספר הברזל שלו בתוספת תמונות של הגנב שצולמו במצלמת אבטחה. לתדהמתי, המשטרה החליטה לסגור את התיק ורק מכתב עצבני שלי הביא לפתיחתו מחדש. רק בחלוף כחודשיים נוספים ולאחר לחץ כבד שלי, המשטרה הואילה להוציא צו לאיתור הטלפון בחברה הסלולארית. לפני מספר ימים התקבלו תשובות מכל החברות הסלולאריות לפיהן הטלפון עם מספר הברזל הזה לא פעיל אצלן. או שהטלפון נפגם ויצא מכלל שימוש, או שהועבר לרשות, או שבחו"ל.
ברור שאם המשטרה היתה פועלת מהר לאיתור דרך הפקת צו מהיר וכול', הטלפון היה מאותר. מדובר בסמסונג 7 שעלה 3500 ש"ח ונגנב לאחר שבוע מקנייתו.
האם יש עילה לתבוע עלות הטלפון מהמשטרה בתואנה שלא פעלו מספיק מהר ולכן הטלפון לא אותר?
את מי עליי לתבוע? את הקצין האחראי לחקירה, או את המדינה/משטרת ישראל?
מה סיכויי ההצלחה שלי?
התביעה היא דרישה להחזר עלות הטלפון הגנוב.
שלום,
אני לא מציע לך להגיש תביעה בעניין זה. למרות שלכאורה ישנה עילה לתביעה, אני לא בטוח שיש באפשרותך להוכיח את טענותיך או במילים אחרות אני מעריך את סיכויי הצלחתך כנמוכים.
המשטרה פעלה בדרך שפעלה במקרה של שרון פרי בגלל התערבותו של של לביטחון פנים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
תודה על המענה. שתי שאלות נוספות:
1) האם ניתן לבצע במסגרת תביעות קטנות?
2) אם התיק נסגר, באיזה הליך אני יכול לקבל את חומר החקירה?
שלום,
1. כן. אפשר להגיש תביעה כנגד משטרת ישראל בתביעות קטנות כל עוד הסכום לא חורג מ 33,500 ש"ח.
2. עליך לפנות למשטרת ישראל ולבקש את התיק בעניינך. באם לא תוכל לפנות באמצעות עו"ד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר