שלום,
לאחרונה נזדקקתי להעתקים של חשבוניות ופירוט החשבוניות מכביש 6. הייתי צריכה העתקים לכל שנת 2015 מאחר והחשבוניות שלהם לא הגיעו אלי בדואר אלא רק החל משנת 2016. כביש 6 לא מעוניינים לשלוח לי את הפירוט בטענה שזה עולה כסף, 16 שקלים לכל פירוט של חשבונית. הם כן מוכנים לשלוח את החשבונית עצמה שבה כתוב סך כל החיוב. האם זה חוקי מה שהם עושים? זו ממש שערוריה לגבות 16 שקל על דף ועוד רשלנות שלהם שהמכתבים לא הגיעו לבית שלי אלא רק החל משנת 2016 (וגם שם חסרים חודשים אבל כרגע יותר דחוף לי לקבל את הפירוט ל2015).
מה עושים??
זואי שלום,
תחילה אומר כי חברות מחויבות לשלוח חשבוניות ללקוחותיהן. השאלה היא האם החברה לא שלחה את החשבוניות או האם החשבוניות לא הגיעו ? (יתכן שעברת דירה ולא עדכנת או שהיתה טעות בהקלדת הפרטים).
ולכן אם החברה לא שלחה אליך חשבוניות עליך לעשות זאת ללא תשלום נוסף.
בכל מקרה אחר נהוג שכאשר מבקשים מחברה לעשות פעולה לפנים משורת הדין, פעולה זו עולה בתשלום נוסף. אני ממליץ לך לעיין בהסכם בינך לבין החברה כדי לדעת מה מדיניות החברה בעניין זה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
היי -
תודה על תשובתך.
אי הגעת המכתבים נובע מכך שבשנת 2014 גיליתי שלא קיבלתי חלק מהחשבוניות והתקשרתי לבקש שתיים מהן, עד אותו הזמן הן הגיעו במייל. הנציגה שם אמרה לי שלפנים משורת הדין היא מוכנה לשלוח לי את ההעתקים של שתי החשבוניות מחשש שאולי אבדו בדואר.
אז באותה הזדמנות ביקשתי לעבור מחשבונית ירוקה במייל לחשבונית אמיתית על מנת שלא אצטרך להיכנס לאתר האינטרנט שלהם ולהוריד משם את הפירוט (באתר ניתן להוריד רק עד חצי שנה אחורנית) או להסתמך על המיילים שלהם.
החשבוניות לא הגיעו מאותו הרגע שביקשתי ואני לא עקבתי אחרי זה. כעת אני זקוקה להם לכן חיפשתי בבית שלי שבו אני גרה ולא עברתי ממנו דירה בעשר שנים האחרונות וניסיתי לשחזר מתי בפעם האחרונה קיבלתי מהם חשבונית. החשבוניות שלהם התחילו להגיע רק בתחילת 2016.
כבר ביצעתי מולם שיחה עם מנהל שחזר על אותן המנטרות - פירוט חשבוניות בתשלום נוסף.
איפה נשמע דבר כזה, הרי כל עסק מחויב להמציא לי חשבונית עם הפירוט על שירות שהוא סיפק לי ושאני אמורה לשלם עליו. יש פה כל כך הרבה גורמים שיכולים להשפיע על ההגעה של החשבונית שלא תלויים בי ובכל זאת איך זה הגיוני שהם מחייבים אותי על כך?
איפה אני יכולה למצוא את התקנון שלהם והיכן האסמכתא שמוכיחה כי אני מסכימה לשלם 16 שקלים לפירוט חשבוניות, לא זכור לי שחתמתי על דבר כזה כי לא היה מעמד חתימה כלשהו מולם מלבד רישום למנוי פסקל שהחוזה בו מדבר על תנאי השימוש בפסקל ולא על חיובים והעתקי חשבוניות.
תודה,
זואי.
שלום,
קראתי את הדברים.
אני מניח שתוכלי למצוא את הדברים בתקנון המצוי באתר.
אני מציע לך לפנות אל החברה במכתב, להסביר להם שלא קיבלת חשבוניות בתקופות הרלוונטיות ולבקש (במכתב) את החשבוניות שמעולם לא נשלחו אליך ו\או הוכחה לכך שאכן הם שלחו חשבוניות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
תודה רבה :)
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר