שלום רב,
1. לפני מספר שנים פנתה אליי חברת פרטנר עם מכתב התראה של משרד עורכי דין בנוגע לחוב (שאני מכחיש את קיומו).
2. חזרתי מיידית למשרד עורכי הדין ובמכתב רישמי ביקשתי לקבל העתק של החוזה עליו אני חתום או כל אסמכתא רשמית שלפיה הם טוענים על קיומו של החוב.
3. הם לא הצליחו למצוא אסמכתא כזאת ולכן לא שלחו כל תגובה למכתבי. מאז לא שמעתי מהם יותר (הפסיקו עם מכתבי האיומים).
4. עברו שנתיים והיום ביקשתי להצטרף כלקוח סלולרי של חברת 012 (שהינה חברה בת של פרטנר).
5. לתדהמתי, אחרי שמסרתי את כל הפרטים (כולל ת.ז. וכרטיס אשראי לחיוב), חזר אליי נציג המכירות וטען שלצערו מכיוון שקיים לפי מספר ת.ז. שלי במערכת "חוב" לחברת פרטנר, אינני יכול לקבל מהם כל שירות עד שלא אסדיר את המחלוקת מולם.
6. שאלתי היא: האם מותר להם להתנות הענקת שירות חדש כלשהו בתשלום של הסכום שבמחלוקת? האם לא מדובר בסוג של סחיטה באיומים: "עד שלא תשלם לנו את כל מה שנבקש - לא ניתן לך שירות!"
7. האם יש לי עילת תביעה בגין סירובם מצד אחד לתת לי שירות וסירובם מצד שני להוכיח את קיומו של החוב?
תודה,
יוני
שלום,
כדי לענות לך אשאל אותך שאלה : נאמר שאתה בעל עסק למכירת נעלים ומכרת למישהו נעליים הוא לקח את הנעליים ברח איתם ולא שילם.
10 ימים לאחר מכן אותו אדם מגיע לחנות שלך ומבקש ממך לקנות נעליים. האם תמכור לו ? אם לא - למה ?
בעניין השני, אסור לעורך דין לשלוח מכתב התראה לפני תביעה בלי לצרף ראיות להוכחה טענותיו (ראה מקרה איקיוטק).
ולכן בטרם אתה יוצא למלחמה כנגד החברה ומשרד עורכי הדין עליך לברר האם קיים חוב קודם או לא.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
1. בתשובה לשאלתך, על מוכר הנעליים לפנות למשטרה, להתלונן על גניבה או להגיש תביעה לבית המשפט ולהציג את הראיות שלו לטענותיו.
2. משרד עורכי הדין שלח לי חשבוניות של פרטנר שבהן מצוין שקיים חוב אך לא ברור מה בדיוק מהות החוב. במכתב היתה התראה לפני פניה להוצאה לפועל.
ממה שאני יודע לא ניתן לתבוע בהוצאה לפועל את החייב רק על סמך חשבונית שהוצאה על ידי בעל העסק, אלא צריך להגיש להוצאה לפועל "ראיה שבכתב" (חוזה חתום/מסמך חתום אחר שמעיד על קיום העסקה/החוב)
אני יודע בוודאות שלא קיים בידי פרטנר חוזה/מסמך חתום שכזה ולכן הם "ירדו מהעץ" ולא המשיכו בהליכי הגביה.
4. אחרי בירור ארוך שעשיתי, גיליתי ש"החוב" הוא בעצם בגין זיכוי שפרטנר זיכתה אותי בעקבות פניה שלי בעבר. בטעות פרטנר זיכתה גם את כרטיס האשראי וגם את החשבון החודשי. אחרי שהם גילו את הטעות של ה"זיכוי הכפול" הם ניסו לחייב לאחר כמה חודשים שוב את כרטיס האשראי אך חברת האשראי דחתה את החיוב.
3. התלבטתי האם להגיש תביעה בגין הטרדת השווא ואיומי הסרק של חברת פרטנר כלפיי לאחר שביקשתי לקבל הסבר של מהות החוב או את החוזה החתום או במידה ואין ברשותם חוזה חתום שלפחות יודיעו לי זאת.
מכיוון שלא שמעתי מהם, ירדתי גם אני מהעץ.
6. עכשיו אחרי שהם הכניסו אותי לרשימה שחורה ומסרבים לתת לי כל שירות, אני שוקל מחדש האם כדאי לטפס על העץ מחדש...
7. בחזרה לדוגמת מוכר הנעליים שהבאת:
אם תרכוש נעליים ותשלם עליהם (ותחזיק בידיך גם חשבוניות שמאשרות את התשלום) ולאחר שנה כשתבוא למוכר הנעליים ותבקש לרכוש זוג נוסף, הוא יסרב למכור לך בטענה שאתה חייב לו עוד כסף על הזוג הראשון ועד שלא תסדיר איתו את המחלוקת הוא לא מוכן למכור לך זוג חדש?
8. אסור לשכוח שלא מדובר בחנות נעלים או בדוכן פלאפל, אלא בחברה ענקית כמו פרטנר שלדעתי אסור לה לנהל "רשימות שחורות".
אם יש לה טענה לחוב - שתפנה להוצאה לפועל/לבית המשפט.
אם היא לא עושה את זה (כי אין לה הוכחות), אז לדעתי ההתנהלות שלה איננה בתום לב אלא בגדר "סחיטה באיומים".
מה דעתך?
שלום,
כתבתי לך את דעתי.
אתה בטוח שאתה יודע יותר ממני ולכן נדמה שאין לי מה לתרום ולהוסיף לידע שלך, חוץ מלאחל לך בהצלחה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
