שמאי השתהה מאד במסירת חוו"ד על נזק לרכבי. שולם לו מראש ואחרי פניות רבות ומספר חודשי המתנה,, הודעתי לו שאין לי צורך בשירותיו ואני מבקש שישיב לי הכספים. כתגובה, הוא הבטיח להעביר לי החומר תוך שבוע, אך אני כבר קיבלת חוו"ד משמאי אחר (תוך רבע שעה..).
כמובן שאני שוקל לתבוע בתביעות קטנות אבל לפתע התברר לי כי ה"שמאי" כלל אינו שמאי. הוא מנוסה בתחום, אך אינו בעל תעודה. הוא מבצע את העבודה, ושמאי עם תעודה חותם על החוו"ד. המעשה הזה הוא עבירה על החוק (גם מצד המעריך, וגם מצד השמאי החוקר), כך הובהר לי מאיגוד השמאים.
השאלה שלי:
האם תלונה במשטרה על הונאה עשויה להביא להשבת הכספים, או שבלתי נמנע מלהגיש תביעה?
שלום,
תלונה במשטרה לא תשיב את כספך, אך עליך לעשות זאת כחלק מסדר הפעולות לצורך הגשת תביעה אזרחית כנגד המתחזה.
בנוסף עליך להגיש תלונה באיגוד השמאים.
לאחר מכן תוכל להגיש תביעה בבית משפט לתביעות קטנות לצורך השבת כספך וקבלת פיצויים בגין הנזקים ועוגמת הנפש שנגרמו לך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
בהמשך להודעתי על ה"שמאי" שכלל אינו שמאי-
רק לסבר את האוזן (כי אני יודע שבתי משפט אינם ממהרים לפסוק על עוגמת נפש) - שולמו 800 שח שמאות + 500 שח על ניסוח כתב תביעה - מהו סכום ראוי לדרוש עוגמת נפש, או שרק מציינים זאת ומצפים שבימש יפסוק כמיטב דעתו של השופט?
שלום,
עליך לציין את הסכומים אותם אתה מבקש, אחרת בית המשפט לא יפסוק פיצוי.
בתי המשפט כן נותנים פיצויים בגין עוגמת נפש. הכל תלוי איך מציגים את הדברים בכתב התביעה וכמובן תלוי על איזה שופט נופלים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר