שלום,
ידידה שלי נרשמה לקורס פסיכומטרי במרכז זינוק שמתחיל ב 27 לחודש.
ע"פ חוזה העסקה שעליה חתמה, אני מצטט: "במקרה של ביטול ההרשמה לקורס ע"י התלמיד, מ-30 יום לפני המפגש הראשון לקורס ועד יום המפגש הראשון לקורס יחול חיוב של 10% משכר הלימוד. במקרה של ביטול הרשמה לקורס ע"י התלמיד מיום המפגש הראשון לקורס ועד לתום שליש המפגשים בקורס יחול חיוב של 40% משכר הלימוד. הודעה על ביטול ההרשמה תעשה אך ורק בכתב בדואר רשום להנהלת החברה. הודעה תיחשב כאילו נמסרה לנמען שלושה ימי עסקים ממועד מסירתה למשלוח בדואר רשום".
ידידה שלי רצתה לבטל את ההרשמה לקורס כבר מה - 16 לחודש, אך לא חשה בטוב, והייתה בחופשת מחלה בבית לאחר שביקרה בבית חולים עד ה 22/12, ולכן לא התאפשר לה לגשת לסניף הדואר הקרוב לביתה.
כשניסתה לפנות לשירות לקוחות בבקשה להתחשב במצבה ושיאפשרו לה לשלוח את המכתב ביום ראשון ה 25 לחודש ולא לחייב אותה ב 40% משכר הלימוד(שכן ע"פ חוזה העסקה שלושה ימי עסקים מיום ראשון זה בדיוק היום הראשון של תחילת הקורס) נענתה בשלילה ונאמר לה כי יהיה עליה לשלם את מלוא החוב אע"פ שמדובר בהפרש של יום בודד המבדיל בין תשלום חוב של 40% ל 10%.
האם זה הוגן שמרכז זינוק הביע חוסר התחשבות במצבה וסיפק לה תשובה שלילית? האם קיים משהו שניתן יהיה לעשות ע"מ שלא תאלץ לשלם את מלוא החוב?
אודה לעזרתכם
שלום,
אינני עוסק בשאלות של הגינות אלא בשאלות של חוק.
לשאלתך יש חוק ספציפי העוסק בביטול עסקה של לימודים פסיכומטרים ולא ניתן להתנות על החוק.
ראה : חוק הפיקוח על מכונים פסיכומטריים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר