לפני כחודשיים הלכתי לדוכן פלאפון בתחנה המרכזית על מנת לחפש פלאפון חדש (כי שלי נשבר).
המוכר ראה שהייתי לחוצה על פלאפון חדש ולכן ניצל את זה ומכר לי פלאפון מסוג LGk10 שמחירו לצרכן 1100 ש״ח. המוכר אמר לי שהמחיר שלו 1800 וטען שאני יכולה לעשות קנייה בהוראת קבע דרך הבנק מכיון שלא הצלחנו לעשות עסקה דרך כרטיס האשראי.
הסכמתי והוא אמר שעם הוראת קבע זה 1200 ש״ח יותר יקר, ולכן במחיר כולל זה יצא לי 2500 ש״ח.
אני בת 18 ועדיין לא מכירה את כל הנושא הזה ולכן המוכר גם העלה לי את המחיר לצרכן.
כשהוא הביא לי את המכשיר הוא הביא לי גם טאבלט, כשאמרתי לו שאני לא רוצה טאבלט ביקשתי לדעת מהוא מחיר המכשיר ללא הטאבלט.
המוכר ענה כי הטאבלט הוא מתנה ואני לא משלמת עליו שקל. בנוסף לכך לא נתן לי חשבונית.
יום למחרת כשראיתי שהמכשיר עולה חצי מחיר ממה שקניתי אותו (בדקתי בפרטנר, והם לקחו חצי מחיר כולל הוראת קבע) ביקשתי להחזיר את המכשיר והמוכר טען שאין אפשרות כזאת מפני ששילמתי בהוראת קבע ולא בכרטיס אשראי.
כשאמרתי לו שראיתי את אותו המכשיר ביותר זול, המוכר (מוכר אחר) טען שלי זה יצא יותר יקר מפני ששילמתי גם על טאבלט.
כשחזרתי הביתה סיפרתי למשפחה ולחברים את המקרה, כולם טענו כי לא ניתח לעשות הוראת קבע דרך הבנק מבלי שאני חותמת על מסמכים מאשרים בבנק.
פניתי לפלאפון, סיפרתי להם מה קרה ואחרי כמה ימים של התייעצות הם חזרו אלי ואמרו שאני יכולה להחזיר את הטאבלט ולקבל את הכסף על הטאבלט בחזרה.
כשהלכתי בחזרה לדוכן להחזיר את הטאבלט, המנהלת לא הסכימה.
אחרי וויכוח עם מנהלת הדוכן ודיבור עם פלאפון היא הסכימה שאחזיר את כל החבילה ואקבל LGk10 אחר מבלי שיעשו לי העברת נתונים ויזכו אותי המדבקת זכוכית חדשה שרכשתי בקניית המכשיר עם הטאבלט.
כמובן שלא הסכמתי, ולכן הנציג של פלאפון טען שאני יכולה להחליף את המכשיר במרכז שירות של פלאפון בשבוע ימים.
מפני שאני בשירות לאומי ולא היה לי זמן, לא הספקתי תוך שבוע להגיע למרכז שירות ולכן ביקשתי הארכה של עוד שבוע, ולא חזרה תשובה עד עכשיו.
ברצוני לקבל פיצויים על העוגמת נפש והחזר כספי על הטאלבט והטלפון.
שלום,
למיטב זיכרוני עניתי על שאלתך בעבר.
לצורך ביטול העסקה וקבלת פיצויים יהיה עליך להגיש תביעה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר