שלום.
לאחרונה גילינו כי לפני כשנה וחצי סבתי נכנסה למרכז שירות של סלקום על מנת לתקן מכשיר שהתקלקל לה, ובדרך קסם יצאה משם עם מכשיר סלולר חדש ב5400 שקלים (משכיר סמסונג גראנד 2 ששווה בשוק כ1000-1500 שקלים), ובנוסף נמכרו לה 2 מגני מסך ב900 שקלים. מעבר לזה סלקום התחילו לחייב אותה בעבור ביטוח המכשיר (דבר שלא בקשה מעולם), לאחר שביקשנו להפסיק לשלם עבור הביטוח סלקום הורידו החיוב, אבל לאחר חודשיים חזרו לגבות וזאת שוב ללא בקשתה של סבתי, לאחר שביקשנו מהם שוב להפסיק את החיובים עם התנצלו והפסיקו לחייב אותה עבור הביטוח, ועכשיו בפעם השלישית חזרו לגבות ממנה ביטוח, כמובן שללא בקשתה. יש לציין שסבתי בת 80 וסובלת מבעיות דמנציה וזיכרון. יש לי 2 שאלות - 1. האם אני יכול לתבוע את סלקום בשמה ללא צורך מצידה להגיע לשום דיון או לצאת מהבית? איך בדיוק זה עובד מהבחינה הזאת? שאלה 2 - אני יודע שעל פי החוק חברה רשאית למכור מוצר במחיר גבוה באלפי אחוזים ממכיר השוק, וזו זכותה. סבתא שלי אכן ידעה את המכיר ואף חתמה על חוזה מול סלקום. איך אני מתמודד מול הטענה הזאת? תודה רבה
שלום,
1. בעניין זה יהיה עליך לבקש מבית המשפט אישור לייצג את סבתך ולהוכיח לשופט את מצבה הרפואי של סבתך. כנראה שסבתך כן תצטרך להיות בדיון כדי שהשופט יתרשם ממצבה.
2. בחוק החוזים וחוק הגנת הצרכן ישנם סעיפים ספציפיים בעניין זה ורצוי להתייחס לסעיפים אלה בכתב התביעה ובדיון בבית המשפט.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר