רכשתי לפני כשנה רכב מסוחר רכב ע"י מיופה כוח שלו. לאחר כשנה גיליתי כי הרכב עבר תאונה של "אובדן להלכה" ונקבע ירידת ערך משמעותית. יש פגיעות בשלדה, בחזית הרכב ונפתחו כריות אוויר. חברת הביטוח מכרה את הרכב לסוחר שעשה זכרון דברים עם אדם נוסף, וגם האחרון עשה זכרון דברים עם אדם נוסף אשר מכר לי את הרכב דרך מיופה כוח. בהעברת בעלות רשום סוחר הרכב הראשון. בטופס גילוי נאות נרשם כי הייתה פגיעה בצד ימין אך לא נמסר כל המידע על הפגיעות - שלדה, כריות אוויר וירידת הערך, הרכב עבר בדיקה במכון אך שם נטען כי הוחלפה הכנף הימנית אך ללא כל נזק נוסף, גם אותו מיופה כוח אמר שהוא מכיר את הבעלים והייתה מכה קלה בפח ולא יותר מכך. מה ניתן לעשות? כל המסמכים ברשותי ויש לי גם הודעות מתועדות מול הנוגעים בדבר. כולם מסרבים לקחת אחריות. האם ניתן לתבוע אזרחית? האם עש צורך בתלונה משטרתית?
שלום,
חסרים לי פרטים רבים כדי שאוכל לענות על שאלתך.
אגיד זאת בכללי, באם חלה אחריות על גורמים אחרים וגורמים אלו אינם מוכנים לקחת אחריות על מעשיהם/מחדליהם יש לך עילה לתביעה כנגד הגורמים.
האם לקחת את הרכב לבדיקה טרם רכישתו ?
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
הרכב נלקח לבדיקה, ונמצא רק כנף קדמית שהוחלף, לא דובר כלל על נזק לשלדה או ירידת ערך כלשהי. וזאת לאחר ששאלתי את המוכר ואת בעל המכון מספר פעמים אם הם משוכנעים שאין פגיעה לשלדה או ירידת ערך כלשהי
האם אתה בחרת את המכון או המוכר הוא זה שבחר את המכון לבדיקה ?
אני רציתי ללכת למכון, למכון לא היה מקום פנוי אז הסוחר לקח אותי למכון סמוך כיוון שאני לא מכיר את העיר.
אז יתכן שנפלת קורבן לשיתוף פעולה בין המכון לסוחר.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר