שלום רב.
החלטתי להתנתק מחברת הוט ותיאמתי מועד הגעה לאיסוף הממירים והציוד ליום רביעי. ביום שלישי בצהריים אני מקבל שיחה מאיש שטח שלהם שתפקידו לאסוף בטענה שהוא מגיע ברגע זה לאסוף וזה מה שנקבע אצלו בלוז ו"זה מה שיש" ובכלל בכללי אין איסוף ביום רביעי.
הסברתי לו שאין אף אחד שיהיה בדירה ושבכלל קבעתי עם נציג השירות ליום שאחרי(רביעי) ואני מצפה שיגיעו בזמן שנקבע. השיחה נגמרה בזה שאיש השטח אמר לי שאני צריך לדבר עם שירות לקוחות ואני סירבתי בטענה שאם יש שינוי הם צריכים ליצור איתי קשר ולתאם מועד חדש ושבאופן כללי לא מתחשק לי להמתין 20 דקות על הקו לנציג שירות על פאשלה שלהם, וכמו כן ידוע לי שאם הם לא יגיעו בזמן שנקבע אהיה זכאי לפיצוי של עד 600 שח. בכך נגמרה השיחה.
לאחר מכן אף אחד מהחברה לא יצר איתי קשר וביום שאחרי גם לא הגיע אף נציג לאסוף את הציוד.
אני מעוניין לדעת האם אני זכאי על פי חוק לפיצוי של 600 שח? האם זה שהייתי "ראש קטן" משחק לרעתי?
ידוע לי שבחוק מצוין שהחברה רשאית לדחות אם יצרו איתי קשר עד יום קודם עד שעה שמונה בערב להודיע על דחייה ולקבוע מועד חדש, אך השיחה שקיבלתי לא היתה מנציג שירות וכמו כן לא הוצעה לי אופציה חלופית של תאריך אחר, ובכלל מטרת השיחה לא היתה כדי להודיע על דחייה אלא בלבול אצלהם.
אציין גם כי יש בידי את כל השיחות מוקלטות.
שלום,
באם מדובר על טכנאי (שהגיע לאיסוף) אז אתה רשאי לתבוע בהתאם לחוק הטכנאים. עליך לזכור כי בהתאם לחוק הטכנאים, על החברה לשלם לך את הפיצוי באופן אוטומטי ללא הגשת תביעה, כך שבהגשת התביעה עליך לדרוש פיצויים גבוהים יותר גם בגין הפרת חוק (הפרת חובה חקוקה).
באם לא מדובר על טכנאי תוכל לתבוע מכוח עוולת הרשלנות ולבקש את אותו גובה פיצוי כאלו מדובר בטכנאי שלא הגיע.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
תודה על התשובה המהירה
איני יודע אם הוא טכנאי או רק עובד שתפקידו איסוף ציוד מבית הלקוח אך האם זה משנה? לפי מיטב הבנתי החוק תקף גם במקרים של התקנה ופירוק של ציוד כגון ממירים...
מצאתי את זה באינטרנט:
בתק (י-ם) 2621/08 אסף אבני נ' די.בי.אס שירותי לווין (1998) בית המשפט קבע כי "חוק הטכנאים" חל במקרה של ניתוק הממיר והחזרתו לחברת הוט וחייב את הוט לשלם לצרכן פיצוי של 2,000 ₪ לאור הזמן הרב שהמתין הצרכן לטכנאי בביתו.
שלום,
אז הנה מצאת תשובה לשאלתך.
מדובר על פסק דין בתביעה קטנה שאינו מחייב שופטים אחרים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר