שלום רב.
לפני מספר חודשים רכשתי מחשב של חברת דל במהלך שהותי בארה"ב. טרם הרכישה התקשרתי לברר מול שירות לקוחות דל (ארה"ב) כי על המחשב יש אחריות בינלאומית. אכן כשחזרתי ארצה - דאגתי להעביר את האחריות תחת אחריות ישראלית - והדבר אושר והאחריות הועברה.
לפני כחודשיים וחצי פניתי למעבדות יעל - נותן שירות מורשה מטעם דל בנוגע לבעיות שהחלתי להתקל בהן מהמחשב. התחממות והתרוקנות מהירה של הסוללה, שלחתי את המחשב לתיקון ולאחר שבוע ימים הוא חזר אליי לאחר שבוצע לו פורמט אך כלל התקלות שהמחשב נשלח בגללם נותרו ללא שינוי אלא שנוסף על כך התווספה תקלה חדשה. יצרתי קשר עם המעבדה ושלחתי להם את המחשב בשנית. מאז המחשב שוכב במעבדה - בתחילה נאמר לי כי הם מצאו את התקלה ובודקים מה לעשות , לאחר מכן נאמר לי כי הוזמן החלק , לאחר מכן נאמר לי כל החלק לא פתר את התקלה ועדיין יש תקלה , לאחר מכן נאמר לי כי החלק שהוזמן לא מתאים וכעת צריך להמתין לחלק מתאים שצריך להגיע מארה"ב כי אין במלאי בארץ. חשוב לציין כי במשך הזמן הזה ביקשתי לדבר מספר רב של פעמים עם מנהל שירות לקוחות או מנהל מעבדה על מנת שאוכל להבין היטב את הסטטוס- עם זאת נאמר לי כל פעם מחדש שיצרו איתי קשר אך ללא הועיל. לבסוף הצלחתי ליצור קשר עם מנהל המעבדה והוא טען שיחזור אליי בהקדם (מאז כשלושה שבועות שהוא לא חוזר אליי). לאחר מכן הצלחתי ליצור קשר עם מנהלת השירות שטענה כי היא תנסה לעזור לי ותיצור איתי קשר (שבועיים שאני מנסה לתפוס אותה מאז). נוסף על כך בחברה לא עונים למיילים.
הצלחתי ליצור קשר עם שירות לקוחות דל דרך הפייסבוק ואלו טענו שאם ברצוני לתקן את המחשב אאלץ לשלוח אותו אליהם לארה"ב.
בסעיף העברת האחריות באתר דל רשום : Service contracts that are non-transferrable.
Return to Depot, Complete Care, Same Day, and Parts Only contracts are not always available for transfer outside of the region the coverage was purchased in; please review your contract agreement purchased for more information.
עם זאת יצויין כי העברתי את האחריות ללא שום בעיה ויותר מכך כאשר בדקתי בנוגע הרחבת אחריות קיבלתי אף הצעת מחיר.
אני מבין שאולי וייתכן שיש פה בעיה מבחינת הרשום אך עם זאת אני מעוניין לבדוק אם אני יכול לתבוע הן על משך הזמן הממשוך הן על ההבטחות כי ממתינים לחלק והן על חוסר ההתייחסות המזלזל של החברה כלפיי?
בתקופה הנ"ל הייתה לי אפשרות להעביר את המחשב לתיקון בארה"ב אם הייתי מודע לצורך אך מכיוון שהמעדה לא טורחת עד כה לעדכן אותי בצורך זה והמחשב אצלם לא יכולתי לעשות זאת.
אגב עוד יצויין כי מעבדת יעל עוד לא פנתה אליי בטענה כי לא ניתן לבצע את התיקון ואני עדיין ממתין שיחזרו אליי או לחילופין יענו למיילים שנשלחו אליהם.
בזמן הנ"ל הנושא פגע לי בלימודים ובעבודה.
תודה
שלום,
בהתאם לדברים שאתה מתאר יש לך עילה לתביעה כנגד המעבדה בגין רשלנות פיצוי נזקים ועוגמת נפש.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר