שלום לכם,
בתאריך 27.10.2016 הזמנו ספה פינתית לסלון.
הוחלט על בד כהה בצבע חום (הבד לא חלק אלא שעיר טיפה).
נאמר לנו כי הסלון יגיע תוך חודש ואכן בסיום החודש הוא הגיע.
חמי נסע להביא את הסלון (מרחק של 40 דק' נסיעה) מאחר ויש לו עגלה נגררת.
חמי הגיע לחנות כמה דקות לפני שסגרו אותה (ביקשו מאיתנו לבוא כמה שיותר מהר כי לא ניתן להחזיק סחורה בחנות מפאת חוסר מקום).
כשהסלון הגיע לביתינו הופתענו לראות כי הריפוד לא תקין בעליל. הספה נראית כמו שח-מט וכל חלק אחר שלה רופד מזווית אחרת (מכיוון שמדובר בבד שערות בהחלט יש משמעות לכיוון הריפוד).
מיד שלחנו תמונות לבעל החנות שאמר שאכן זו טעות של הרפד ויגיע אלינו סלון חדש תוך חודש. שאלנו אותו אם כדאי לנו להחליף בד שמא הבד הזה בעייתי ואמר לנו שאין קשר בין הדברים. בינתיים היינו בבית עם הסלון הראשון וכמובן נאלצנו לשמור עליו שמא יתלכלך.
הסלון השני הגיע לאחר כחודש וחצי (!!!). הפעם הגענו מוקדם לחנות ופתחנו אותו במקום. אמנם הסלון היה צבע אחיד אך בגוון אפור השונה מהותית מגוון החום כהה שהזמנו.
דיברנו עם בעל החנות טלפונית מהמקום כיוון שלא היה בה. אמר שמוכן לשלוח אלינו סלון שלישי ושכדאי שנחליף בד, טען שזו פעם ראשונה שזה קורה לו ואולי הבעיה בבד (בניגוד לפעם הראשונית שטען שאין קשר).
(אוסיף כי בעל החנות טען שאנו אלו שצריכים להחזיר את הסלון הראשון ולקחת את השני למרות שהפאדיחה היתה שלהם. קצת צרם לי הענין אבל בלעתי את הרוק בשקט.)
בשלב זה לא הייתי מוכנה להמשיך כרגיל ודרשתי פיצוי או החזר חלקי של הכסף (ששולם מראש). המוכר לא היה מוכן וטען שהוא עושה לי טובה בכך שמוכן לתת לי סלון חדש (ואפילו יוביל אותו לביתי על חשבונו) ושכל טענה שיש לי- אני אמורה להפנות למפעל. הבהרתי לו שאני לא מכירה את המפעל אלא אותו אך זה לא עזר.
כשראיתי שהוא מתעקש לא לפצות על עוגמת נפש, פאדיחה שלהם וסחבת גדולה (ולא רק זה. אלא הוא טוען שהוא עושה לי טובה בכך שפותח לי הזמנה חדשה ושאגיד תודה על כך שישבתי עד כה על סלון ב""הזמנה אישית")- החלטתי לבדוק אפשרות של תביעות קטנות.. הייתי מוכנה לבוא הרבה לקראת אבל כשאני רואה שהוא מתחיל לשחק איתי משחקי "כבוד"- אני לא מוכנה לוותר ואדרוש מה שמגיע לי (אם בכלל...).
אני לא מוכנה לחכות חודש נוסף לסלון שלישי, אני לא מוכנה שכך יתייחס אלי ויגיד לי בצורה בוטה "אני לא מחזיר את הכסף", אני כן מוכנה לקבל את ה"מחווה" שלו כלפיי אבל דורשת פיצוי כלשהו- שאותו הוא לא מוכן לתת.
הוא אמר שהחוק לטובתו ושבית משפט לתביעות קטנות - לא יעזור.
האם הצדק איתו?
מה החוק אומר בנדון?
אין לי כל מטרה לשבור את הראש ולהתנגח אם אין לי סיכוי להצליח בתביעה.
כמו כן,
אוסיף שבתעודת משלוח כתוב כי "ייתכן שינוי בגוון" אך השינוי הוא מהותי מאוד (מבחינתנו לפחות). הצבע הוא אפור מגעיל ולא חום כהה כמו שביקשנו.
חשבונית כמובן לא ניתנה לנו.
כיצד ניתן להמשיך הלאה?
תודה רבה לכם וסליחה על האורך.
שלום,
בוודאי שהחוק הוא איתך. לא זו בלבד החוק איתך, בנוסף לספה ו\או שווי הספה, עליו לפצות אותך בגין הפרת הסכם, רשלנות, חוסר תום לב, הפרת חוק הגנת הצרכן ועוד ועוד.
אני ממליץ להגיש תביעה בעניין.
במידה ואת מעוניינת בייעוץ וסיוע משפטי בעניינך, את מוזמנת לפנות למשרדי ואשמח לסייע.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר