שלום .
רכשתי מוצר מעסק . לאחר תקופה המוצר התקלקל העסק שממנו רכשתי את המוצר עובד עם מעבדה חיצונית שנותנת שירות תיקונים לאחר קנייה יש להדגיש שכל בעיה למוצר המעבדה היא הכתובת ולא העסק שממנו רכשתי את המוצר . כמו כן המעבדה עובדת עם חברת שליחויות שמגיעה לבית הלקוח ועושה איסוף והחזרה . כאשר המוצר שלי התקלקל , יצרתי קשר עם המעבדה וזו פתחה קריאת שירות,קרי : תאריך לאיסוף המוצר המקולקל מביתי . המוצר נאסף ע"י חברת השליחויות בתאריך ובזמן שנקבע אך כאשר המוצר תוקן חברת השליחויות קבעה איתי שעה ומקום להחזרת המכשיר המתוקן אך לא הגיעה כלל . הגשתי תביעה כנגד חברת השליחויות וזו טענה שהיא לא צד בעניין ואת מי שאני צריך לתבועה זה את העסק שממנו רכשתי . למעשה כל צד ,קרי : נותן השירות לאחר קנייה(מעבדה ) וחברת השליחויות זורקות את האשמה אחת על השני . לשאלתי : 1. כתוצאה שהשליח לא הגיע נגרם הפסד השתכרות מוכח שלקחתי יום חופש האם בכלל התביעה שלי מוצדקת ואני רשאי לקבל פיצוי ?2 .האם זה נכון היה לתבוע את חברת השליחויות או בכלל להכניס את שניהם לתביעה ? אשמח לקבל תשובה ברורה ומובנת ,תודה .
שלום,
1. אתה מתאר מקרה בו חברת השליחויות התרשלה ובשל התרשלותה נגרם לך נזק מוכח.
זהו מקרה קלאסי להגשת תביעה ולכן באם הגשת תביעה המציג את ראיותיך והנזק שנגרם לך בהחלט תביעתך מוצדקת ואתה רשאי בהתאם לחוק והפסיקה לפיצוי.
השאלה היא האם בית משפט יתן לך פיצוי בענינך זו כבר שאלה אחרת.
2. בהתאם לדברי שאתה מתאר חברת השליחויות היא זו שגרמה לך את הנזק ולכן תביעת חברת השליחויות מוצדקת. לא קראתי את ההסכמים שיש לך עם החברות. אם היית מתייעץ לפני הגשת התביעה הייתי ממליץ לך להגיש תביעה כנגד 2 החברות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר