לפני שרכשתי מחשב נייד ביררתי אצל המוכר האם יש לו חיבור של מודם פקס, המוכר בירר אצל הספק והחזיר לי תשובה חיובית. וביצעתי הזמנה לאחר הצהרה (מוקלטת) שאני מזמין כי נאמר לי שיש את החיבור. כשקיבלתי את החבילה העברתי אותה סגורה לטכנאי שיתקין לי תוכנות. אח"כ נודע לי שהחיבור המדובר אינו קיים. התקשרתי לחנות והם הפנו אותי לספק. הספק טען שכיוון שהמוצר נפתח והופעל, כבר אין אפשרות לבטל עיסקה. לטענתי שזו הטייה שלהם ועליהם לקחת אחריות, התשובה הייתה "נבדוק מה אפשר לעשות"....
כיוון שראיתי שהעסק מסובך, הגעתי להסכמה עם המוכר שאני ירכוש לעצמי חיבור מודם חיצוני והוא יזכה אותי בעלות. לאחר תקופה אני רואה שהמודם חיצוני אינו תחליף מספק, והוא מוצר גרוע עם תקלות. לכן אני מעוניין עכשיו לתבוע את הספק על ההטעייה. אבל בשיחה טלפונית הספק טען שאין לי זכות תביעה עליו כיון שלא רכשתי ממנו. מצד שני את המוכר אני לא רוצה לתבוע כיון שהוא באמת ניסה לעזור לי.
השאלה האם יש לי זכות לתבוע את הספק ישירות או בצורה משותפת עם המוכר. והאם יש צורך להיעזר בעו"ד לתביעה.
יש לי הקלטה של שיחת ההזמנה עם הבירור על החיבור. וכן יש התכתבות מייל של המוכר עם הספק שמתוך הדברים משמע שהספק מודה בהטעייה אלא שלא מסכים לבטל עסקה.
אציין שההטעייה גרמה נזק ביטול זמן וסבל רב מאחר והמחשב משמש לעבודת מזכירות המצריכה שימוש רב בפקס.
שלום,
1. תחילה אגיד כי יש מס' פתרונות נוספים לשימוש בפקס ו\או חיבור פקס למחשב ולכן אני ממליץ לך להתייעץ עם איש מקצוע בעניין.
2. באם הטעו אותך ויש לך הוכחה לכך, עליך לתבוע את הגורם שהטעה אותך. אתה תמיד יכול לתבוע את החנות ואת הספק ובסופו של יום בית המשפט יכריע מי האחראי.
3. בקשר לשאלתך האם להיעזר בעו"ד, כמו בכל דבר, באם אינך יודע לעשות זאת בעצמך, מומלץ להתייעץ ולהיעזר באיש מקצוע. בתקלת רכב, אם אינך יודע לתקן את רכבך בעצמך אתה פונה למוסך. אותו הדבר גם כאן.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
תודה על המענה בעניין הטעייה ברכישת מחשב.
היכן אני אמור להגיש תביעה קטנה בגין רכישה טלפונית? האם לפי מיקום הנתבע או שמיקומי -שבו ואליו התבצעה ההזמנה, הוא נחשב מקום עילת התביעה?
שלום,
הכלל קובע הגשת תביעה במקום הנתבע, אך יש מס' חריגים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר