שלום רב,
לאחרונה פניתי לחברת הראל גמל וביקשתי לקבל הטבה בדמי ניהול על פי הסכם שיש להראל מול המעסיק שלי.
לאחר מסכת ארוכה של המתנות ובירורים חזרה אליי נציגה והודיעה לי שהיא ערכה בירור מקיף ובמידה ואמציא להם אסמכתא על מקום העבודה, אקבל את ההטבה בדמי הניהול.
עבר כחודש וכששוב פניתי אליהם הנציגה והמנהלת שלה התנצלו ואמרו ש"הנציגה טעתה והטעתה אותי בתשובתה".
ביקשתי לקבל את נוסח ההסכם של הראל עם החברה שלי ונעניתי בשלילה.
ביקשתי שיכבדו את הסיכום המפורש של הנציגה (שהוקלטה) והנענתי בשלילה.
שאלתי היא:
1. מה התוקף של ההבטחה המפורשת שניתנה בע"פ בשיחה שבמידה ואמציא אסמכתא אקבל את ההטבה?
2. מכיוון שלא מדובר בסכום גדול (כמה מאות שקלים) האם יש עילה לתביעה מעבר לסכום ההטבה, בגין הטעיה ו/או אי עמידה בהסכם?
3. האם יש עילה לתביעת פיצויים ללא הוכחת נזק (אני יודע שחברות הביטוח והבנקים מוחרגים מחלק מהחוקים הצרכניים)
שלום,
1. האם יש לך את הקלטת השיחה ? האם יש לך הוכחה לכך שהובטח לך ?
2. לא בטוח שמדובר בהטעיה אלא ברשלנות ולכן ניתן יהיה לתבוע על הנזקים ועוגמת הנפש שנגרמו לך.
3. חברות הביטוח והבנקים לא מוחרגים מהחוק.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
1. כן. יש לי את הקלטת השיחה בה מובטח במפורש בזו הלשון: "לאחר שבדקתי את הנושא עם המחלקה הרלוונטית, במידה ותשלח לנו אסמכתא על מקום עבודתך נעדכן לך את ההטבה בדמי הניהול"
2. הנזקים שנגרמו לי: אובדן ההטבה (סדר גודל של כמה מאות שקלים) ועגמת הנפש ועצבים על ההטעיה/רשלנות.
3. כמובן שאין מישהו מעל החוק. השאלה שלי האם סעיפי חוק הגנת הצרכן בכל הנוגע לפיצויים לדוגמא ללא הוכחת נזק חלים גם על חברות ביטוח/בנקים.
אם אין מי מעל לחוק אז מדוע אתה סובר שהבנקים וחברות הביטוח הם מעל לחוק ?
איפה בחוק הגנת הצרכן כתוב שהחוק לא חל על בנקים ו\או על חברות ביטוח ?
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר