שלום רב,
ברצוני לדעת אם נתבע קיבל את כתב התביעה בתאריך ה- 26/1 והגיש כתב הגנה ב- 14/2 לפי מה שכתוב בדף ההנחיות של תביעות קטנות יש להגיש את כתב ההגנה עד 17 יום מרגע שהנתבע מקבל את כתב התביעה. כמו כן אני הגשתי בקשה לפסק דין בהעדר כתב הגנה בתאריך ה- 14/2 זאת לאחר שהתקשרתי לבית המשפט לשאול מה קורה עם התיק ונאמר לי על ידם שהנתבעים עברו את ה- 17. האם בית המשפט יכול לקבל את כתב ההגנה למרות כל האמור לעיל?
היום התקשרתי לבית המשפט ולא אמרו לי שהוגש כתב הגנה הם הקריאו לי מה נכתב על הבקשה לפסק דין בהעדר כתב הגנה "יש לתמוך את הבקשה בתצהיר המאמת הנטען בכתב התביעה וכן בפסיקתה לחתימה"
מה אני אמורה לעשות במקרה זה? אני גם רוצה לציין שעדיין לא קיבלתי את כתב ההגנה במקרה נכנסתי לאינטרנט לנט משפט וראיתי את כתב ההגנה שהיה רשום שעותק נשלח לתובעת. קראתי את כתב ההגנה וכמובן שהכל שקרים. אשמח לעזרה/הדרכה
שלום,
תחילה אומר כי בהתאם לניסיוני (הרב), כל המתואר פה אינו הגיוני ואסביר :
1. אם הוגש כתב הגנה גם באיחור (ומניסיוני אפילו באיחור ניכר של כמה חודשים) בית משפט נוטה לקבל את כתב ההגנה ואפילו לא לפסוק הוצאות למאחר.
2. מוזר מאוד שהשופט (בבית משפט לתביעות קטנות) החליט שיש לתמוך את הבקשה בתצהיר ולצרף פסיקתא - בטח כאשר הוגש כתב הגנה (גם אם באיחור).
3. לצורך הגשת הבקשה בתצהיר יהיה עליך להיעזר בעו"ד שיכין בשבילך תצהיר ערוך כדין ויתחום בחתימת עו"ד על תצהיר לאימות הנתונים. כמו כן, אני ממליץ לך שעו"ד יכין את הפסיקתא בעניינך, כיוון שצריך לדעת איך לעשות את זה.
4. בכל מקרה, ההתנהלות המתוארת מאוד מוזרה ואני מציע לבדוק זאת שוב.
במידה ואת מעוניינת בסיוע משפטי בעניינך, לרבות הכנת בקשה עם תצהיר + פסיקתא, את מוזמנת לפנות למשרדי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
תודה רבה על המענה המהיר אך אני הייתי היום בבוקר בבית המשפט ועורך דין שנמצא בבית המשפט הכין תצהיר עבורי. לגבי הפסיקתא הוא אמר שאין צורך להכין ושהשופט צריך לקבוע את הפסיקתא
לגבי החוסר היגיון במה שקורא בתיק שלי אני מסכימה איתך, אני הגשתי לבית המשפט בתאריך ה- 14/2 את הבקשה לפסק דין בהעדר כתב הגנה, והיום הסתבר לי שבאותו יום גם הנתבע הגיש את כתב ההגנה. ובית המשפט לא העביר אלי את כתב ההגנה וכשהתקשרתי אתמול לשאול מה קורה עם התיק שלי, לא עדכנו שהנתבע שלח כתב הגנה. הבחור שענה לי לטלפון במרכז המידע ציטט לי את מה שהיה כתוב על הבקשה שלי - החלטה "יש לתמוך הבקשה בתצהיר המאמת הנטען וכן בפסיקתה לחתימה"
במידה ובכל זאת אצטרך להגיש פסיקתא אצור קשר.
יעל פי ניסיונך, כמה זמן אני אמורה לקבל תשובה מבית המשפט, והאם שכדאי לי להיכנס לאתר של נט המשפט ולבדוק מדי יום או לחכות מהם לתשובה?
תודה.
שלום,
אני ממליץ לך להתעדכן באתר נט המשפט.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר