שלום רב.
בחודש מאי רכשתי חדר שינה מחנות רהיטים בעקבות מבצע שהיה וידיד שלי עבד בחנות. בחרתי חדר שינה עם ארון הזזה שנסגר בטריקה שקטה.
כמה ימים לאחר הרכבת הארון, הייתה בעיה בדלתות. הן לא נסגרו כראוי ולא הייתה טריקה שקטה כלל.
יצרתי קשר עם בעל החנות לגביי מדפים לא נכונים שהגיעו ולגבי הבעיה בדלתות והוא אמר שיגיע לראות. המדפים הוחלפו אך הבעיה בדלתות לא טופלה כראוי.
מאז ועד היום הדלתות נשארו תקועות אחת בשניה ואני נמנעת לנסות לסדר זאת על מנת לא לפגוע או לגרום נזק. אז אני פשוט משאירה את הארון פתוח. מחודש יולי בערך אני מבקשת מבעל החנות בכל לשון של בקשה שיסדרו לי את הדלת. שיגיע מישהו לראות.
במהלך החודשים הראשונים נאמר לי שיגיעו ולא הגיעו על אף שלקחתי יום חופש והמתנתי בבית ואף אחד לא ענה לא יצר קשר ולא הגיע במשך שבוע שלם ניסיתי לחפש את בעל החנות.. וכרגיל נמסר לי שהידיד שלי (שמאז הקנייה סיים את עבודתו שם) יקפוץ לבדוק את הבעיה. ידיד שלי כטובה בשבילי הגיע סידר ויום למחרת שוב אותה בעיה. יצרתי עם בעל החנות קשר שוב וכרגיל אין מענה. נכנסנו לתקופת חגים ועומס בעבודה כך שלא מצאתי את הזמן להתעסק בלהמשיך לחפש אותו ודיי התייאשתי. ניסיתי שוב כמה פעמים ולא היה מענה בינואר שוב יצרתי איתו קשר שלחתי לו הודעה שזה כבר לא בסדר ושאני צריכה לקבל מענה על הבעיה שיש עם הארון וזה לא ייתכן שהוא מנצל את הקשר הטוב עם ידיד שלי שעבד בחנות כדי להשתיק אותי באמרות כמו:"נקפוץ שבוע הבא" ושום דבר לא קורה. ושמבחינתי אני מעוניינת כבר להחליף את הארון כי כל יום שעובר הבעיה נהיית יותר קשה. ולא נעים להתנהל ככה עם מוצר חדש ששילמתי עליו ממיטב כספי.
להפתעתי התשובה שקיבלתי היא שהוסבר לי שזה לא באחריות החנות אלא היצרן ושהנזק נגרם משימוש לא נכון ושהוא ישמח ליצרן ושאצטרך לשלם על ביקור של נציג.
שום שיחה לגבי זה לא הייתה ביינינו. יש תקוםת אחריות לשנה בקבלה. שימוש לא נכון לא היה כי מההתחלה אני דיווחתי על הבעיה ולא הגיעו לפתור לי אותה. לטענתו היו אצלי מספר פעמים שגם זה לא נכון וכל נסיון ליצור קשר מתועד בתכתובות. הוריי וידידי יעידו על הטרטור שנגרם לי בחיפושים ןבבקשות מבעל החנות לפתור את הבעיה.
לאחר שהבהרתי שהוא אומר דברים לא נכונים הוא ביקש את מספר ההזמנה ותאריך רכישה וברגע שנמסר לו הוא אמר שייצור איתי קשר. כם זה לא קרה וניסיתי ליצור קשר שוב. נמסר לי ממנו שהוא יגיע עם ידיד שלי. הסברתי לו שזה תפקידו ואין צורך לנצל ולקשר את הידידות שלי עם עובד שלו לשעבר בכדי לפתור את הבעיה. יש בעיה הוא בעל החנות ושיסדר. לדבריו הוא טוען שהביקור יעלה כסף ושאדבר עם החנות ואפתח קריאה ושהוא מעוניין לבוא מזמנו הפרטי עם אותו ידיד אך שוב. אין מענה ואני לא מצליחה להשיג אותו שוב עד היום.
אני מיואשת. מתוסכלת. שנה מקניית המוצר תגיע במאי וחבל לי ששילמתי ממיטב כספי על מוצר פגום ועוד אצטרך לשלם על קריאות שירות ותיקון שלא נגרם באשמתי אלא מעיכוב רב של יחס מבעל החנות.
אשמח לעצה..מרגישה מתוסכלת ומנוצלת
שלום,
אני מציע לטפל בעניין ברמה המשפטית, תחילה באמצעות מכתב התראה לפני תביעה ואם מכתב לא יסייע, הגשת תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות בגין ביטול עסקה, השבה כספית ותשלום פיצויים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר