שלום רב.
לפני מס' שבועות ובעקבות תביעות הדדיות שלי וכלפי מול צד ג' פנה אליי מגשר וממש שכנע אותי וחיזר אחריי במשך שבועיים להיפגש.הסכמתי בסופו של דבר ואף ציינתי שאני מגיע מרחוק.ביום שנקבע לגישור ובדרכי לשם אירעה תאונה קשה בדרך ולא יכולתי לצאת משם,בשל כך התעכבתי במשך יותר משעה.בכל אותו זמן הייתי בקשר עם המגשר ועדכנתי אותו.בסופו של דבר כאשר השתחרר הפקק,יצרתי קשר גם בהודעה וגם בטל' ולא היה מענה.למחרת שוב ניסיתי ליצור קשר עם המגשר אך הוא התחמק ממני ולא חזר אליי.שלחתי לו הודעה האם לכך שלא הגעתי יש השלכות על המשפט ענה שכן ולא פירט מעבר.
א.הנתנהלות קצת מוזרה לי,האם אותו מגשר מקבל תשלום על הגישור ומבחינתו עצם זה שלא הגעתי לא מעניין אותו.
ב.האם באמת יכולה להיות השפעה למשפט,ביקשתי גם שייקבע מועד חדש,אבל הוא שוב התחמק וטען שאי אפשר,למרות שהתקשרתי לשירות של בית משפט וטענו שניתן לבקש וזאת החלטת השופט.
אני קצת חושש מניכיון הכפיים של אותו מגשר ומה יכתוב בתיק שיוגש לבית משפט.
שלום,
צר לי אך כל ההתנהלות המתוארת אינה הגיונית.
צד ג' אינו יכול לתבוע אותך בתביעה שכנגד, מגשר לא יכול להתקשר ולחזר אחריה (אסור לו), הגורם שקובע גישור אינו מגשר אלא בית המשפט, עיכוב בשעה עקב תאונת דרכים אינו משהו שיפגע בהליך גישור (אפילו לא הליך בבית משפט), מגשר אינו מקבל תשלום אם אינו מנהל גישור, ובטח שלא יכולה להיות השפעה על אי הגעה לגישור על ההליך המשפטי בבית המשפט.
בכל מקרה אתה רשאי לסרב לגישור ואסור לשופט הדן בתיק לדעת מה ארע בהליך הגישור.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר