שלום רב,
אני מקווה שהגעתי לפורום הנכון.
בחודש מאי קניתי רכב מסוג קיה פיקנטו, שנת 2015 מסוחר רכב. את התהליך עשיתי יחד עם דוד שלי, שסייע לי בשאילת השאלות הרלוונטיות. בטרם הרכישה, שאלנו את בעל המגרש האם הרכב עבר תאונות וענה שלא. כמובן שלא הסתפקנו בכך ועשינו בדיקה במכון. לאחר הבדיקה ישב איתנו הבוחן ונתן הסבר, תוך שהוא מדפדף בין עמודי הבדיקה בזריזות. כל הדברים החשובים נראו תקינים (מנוע, גיר ושילדה), חתמנו על חוזה והרכב נקנה.
בתחילת ינואר שמעתי רעש במנוע ולקחתי את האוטו לבדיקה במוסך מורשה. שם טען המוסכניק שהאוטו עבר תאונה, הונטה של המנוע הוחלפה בונטה לא מקורית ולכן אין לי אחריות ואני נדרשת לשלם על התיקון.
חזרתי לחוברת הבדיקה, שם ראיתי כי תחת סעיף "מרכב הרכב" כתובות הערות רבות, רובן תחת "משמעות נמוכה", אך חלקן תחת משמעות גבוהה, בין היתר עמודי הרכב.
מיותר לציין כי הייתי בהלם מהדברים. אני לא מבינה בתחום הרכב, אך הייתי מצפה כי במעמד הבדיקה ייאמר לי שהרכב עבר תאונה אך לא כך היה. בהסכם מכירת הרכב ישנה אחריות על מנוע וגיר, ולא מצוין כי הרכב לא עבר תאונה.
מעבר לכך, במידה שארצה לקנות את הרכב או חלילה אם אעבור תאונה אפסיד עליו.
האם יש לי עילה לתביעה או דרישה לפיצוי כלשהו? אם כן, את מי? בעל הרכב או מכון הבדיקה?
שלום,
שאלה מקדמית - מי בחר את המוסך ששם נעשתה הבדיקה את או סוחר הרכב ?
בהתאם למה שאת מתארת עליך להגיש תביעה כנגד מכון הבדיקה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר