שלום,
ברצוני לשאול שאלה בנוגע למקרה שקרה לי,
אני עובד בחברה של תוכנה של קופות רושמות. מכרנו קופה רושמת המבצעת סליקת כרטיסי אשראי לעסק בצפון נקרא לו " המסעדה", עקב ניתוקים בתשתית האינטרנט של המסעדה התבצעו חיובים כפולים בכרטיסי האשראי של הלקוחות של המסעדה החיובים הכפולים זוכו בחשבון העוש של המסעדה כל החיובים הכפולים היו על סך 600 שח סה"כ, הלקוח פנה אלינו לאחר החיובים הכפולים לאחר כמה ימים זיכינו את כל הלקוחות פרט לשתי לקוחות ששילמו בכרטיס דיירקט שינינו בתוכנה אופציה שאומרת שאם יש ניתוק באינטרנט לא ניתן לסלוק למשך 30 שניות והבעיה טופלה. המסעדה ביקש בעבר לשלוח מכתבים לכל לקוחותיו ולהגיד להם שזאת אשמתנו מה שלא נעשה עקב קצר בתקשורת עם הגורם שמבצע את סליקות כרטיסי האשראי ( הוא זה. שצריך לשלוח במידה וזה קורה). לאחרונה קיבלנו מכתב מעורך דינו של המסעדה ( לא כתב תביעה) על תשלום בגין נזק תדמיתי ללקוח על סך 100000 שח שכן לקוחותיו מכנים אותו גנב. ראינו שהלקוחות שקנו בעבר חזרו ( לפי מספר כרטיס אשראי ) . למען האמת, אני רואה לנכון שאין פה קייס משום שלא לקחנו שקל מהמסעדה וכל החיובים הגיעו אליו וטיפלנו בבעיה,והלקוח עד היום עובד עם הקופה. האם חברתינו אחראית לשלם כל כך הרבה כסף ללקוח על סמך תקלה באינטרנט? אם היה באג בתוכנה והלקוח חייב מיליון שקל ולא הגיע החיוב לחברת האשראי אנחנו נצטרך לשלם מיליון שקל? אני מרגיש שהלקוח מנסה להתעשר על חשבונינו והעורכי דין שלו מתקשרים להלחיץ שבגלל שלא הגבנו עדיין הם "יקרעו" אותנו בבית משפט. אני אובד עצות אשמח לקבל תשובה תודה
שלום,
כפי שאתה כותב - אתה עובד בחברה. אין זה באחריותך.
האחריות חלה על מנהלי / בעלי החברה.
כחברה שמכבדת את עצמה, על מנהלי / בעלי החברה לפנות לעו"ד ולקבל ייעוץ משפטי של חברה / בית עסק.
פנית לפורום של תביעות קטנות ודיני צרכנות. פיצוי בסך של 100,000 ש"ח אינו תביעה קטנה.
ככלל - פורום זה נועד לסייע לצרכנים פרטיים שנפגעים מחברות גדולות.
הצעתי היא שתאמר למנהלי החברה לפנות לעו"ד ולקבל ייעוץ משפטי בעניינם.
איתך הסליחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר