מכרתי לרכב לבעל מוסך. הוא שילם לי על הרכב 6000 ש"ח וביקש כמה ימים שאשאר עם הביטוח חובה ושלא נעביר בעלות -על מנת שהוא יחפש קונה לרכב ואז יעשה העברת בעלות ישירות למי שיקנה ממנו את הרכב. (רצה לחסוך "יד" ול להעביר יד על שמו ). הסכמתי. השארתי את הברכב מבוטח עוד שבוע ואז כבר הביטוח נגמר גם ככה.
כרגע הרכב בלי ביטוח חובה!
עברו כמה ימים וגם שבועות..והמוסכניק לא מכר את הרכב.
הוא קנה אותו ממני ,שילם- אבל לא עשה העברת בעלות והרכב רשום על שמי- ובלי ביטוח.
מה עליי לעשות כדי להיות מוגנת במקרה כזה? אשמח לתשובה מפורטת כדי שאדע מה לעשות ולא אשאר לא מכוסה מבחינה חוקית או מנזקים שעלולים להיות ברכב בעתיד.
תודה.
שלום,
עליך במיידי לבצע העברת בעלות לבעל המוסך, שאחרת כל בעיה שתיהיה עם הרכב (שאינו בשליטתך) יהיה באחריותך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
חיים שלום,
אתמול, בתאריך 16/3/2017 כתבתי שאלה בפורום תחת הכותרת:
"מכרתי רכב והקונה כבר חודש לא עשה העברת בעלות- יש סיכון?"
השבת לי שעליי לבצע העברת בעלות באופן מידי.
שכחתי לשאול משהו נוסף:
אם אכתוב מסמך זכרון דברים או מסמך הסכם ביני לבין בעל המוסך , ובמסמך אכתוב שהרכב נמכר לבעל המוסך ושקיבלתי תשלום מלא על הרכב, והעברת הבעלות הרשמית מתעכבת -אך מוסכם על שנינו שהרכב שייך לבעל המוסך בכל בעיה שתהיה אם תהיה.
האם זה מספיק טוב?
הבעל המוסך אמר שאם נכתוב מסמך בינינו -זה גם מספיק לבינתיים ויכסה אותי מכל בעיה במידה ויקרה משהו לרכב או למישהו בגלל הרכב.
האם הוא צודק?
תודה רבה
שלום,
אני מציע לך להפנות שאלה זו לעו"ד שעוסק בתחום הביטוח.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר