שלום רב,
בתחילת ינואר השנה רכשתי רכב חדש מחברת "אלבר" .במעמד הרכישה הציעו לי לעשות ביטוח רכב מטעם החברה. בהשוואה שבצעתי, הביטוח שהם הציעו לי היה נמוך משמעותי ולכן עשיתי אותו ושילמתי את מלוא הסכום .
במהלך השיחה עם הסוכנת עניתי על כל השאלות שנשאלתי, כולל על העבר הביטוחי שלי. על שאלה זו עניתי שלא היו לי תאונות ואף שלחתי מסמך המאשר זאת.
לפני כחודש החלו להתקשר אלי מהחברה ואמרו שלא דיווחתי להם שעשיתי רק ביטוח צד ג' לרכב הקודם שלי ולכן עלי לשלם עוד כ- 900 ומשהו שקלים. כאשר אמרתי להם שלא שאלו אותי את השאלה הם טענו שהיה עלי לדעת את זה בעצם זה שהם שאלו אותי על העבר הביטוחי שלי . כאשר השמיעו לי את ההקלטה השאלה היחידה שנשאלתי הייתה אכן, על העבר הביטוחי. היות וראיתי בזה סוג של הפרת הסכם סירבתי לשלם את התוספת והיום קבלתתי הודעה שהם מבטלים לי את הביטוח לתאור סירובי לשלם את ההפרש אותו הם דורשים. מבקשת לקבל תשובות לשאלתי:
1. האם מדובר כאן בהפרת הסכם חד צצדי ע"י החברה המבטחת?
2. האם מותר להם להחליט שעלי לשלם יותר ממה שנקבע ?
3. האם היה עלי לדעת מראש איזה מידע למסור להם? כאשר התייעצתי עם סוכני ביטוח הם אמרו שאם הם רוצים לדעת הם שואלים את השאלה הספציפית הזו ולא מצפים שאדע להגיד את זה.
אודה לתשובה כי אני שוקלת תביעה בבית משפט לתביעות קטנות.
שלום,
תחילה אגיד כי אני מתייחס בתשובותיי אך ורק למידע שהצגת כאן וזאת מבלי שבחנתי את המסמכים עליהם חתמת ו\או הקשבתי לשיחה הטלפונית ו\או עיינתי בכל מסמך כזה או אחר.
1. כן. מדובר בהפרה.
2. לא. אסור.
3. לא. אינך צריכה לדעת מראש או לנחש. הם הגורם המקצועי.
אני לא ממליץ לך לרוץ ולהגיש תביעה בטרם יש לך את כל המידע הרלוונטי, שאחרת את תפסידי בתביעה. אני מציע לך טרם הגשת התביעה לפנות אליהם באמצעות מכתב התראה מעו"ד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר