שלום עו"ד יקרים,
1.הגעתי לבית עסק על מנת להשכיר פיאה לאירוע - סכום ההשכרה היה 500 ש"ח
2.החלטתי לאחר האירוע שאני מעוניינת לרכוש את אותה הפיאה ,
נדרשתי להוסיף עוד 10,000 ש"ח , נאמר לי שהפיאה הינה מהטיב הטוב ביותר ויש אחריות מלאה על השיער למשך שנה..
3.לאחר כ10 ימים מיום הרכישה עדכנתי את בית העסק באמצעות תכתובת בפייסבוק כי השיער יבש,
נאמר לי כי זאת פיאה מצויינת והשיער יבש כתוצאה מכך שהפיאה לא נחפפה ובמידה ואני לא שלימה עם הפיאה עליי להחזיר בהקדם.
4.הגעתי לאחר כיומיים לבית העסק על מנת לחפוף את הפיאה ולאחר כשחזרתי לקחת אותה נדהמתי שהשיער ניראה יבש עוד יותר.
5.השארתי את הפיאה בבית העסק ואמרתי שאחשוב מה לעשות עם הפיאה כי מצד אחד אוהבת אותה מצד שני השיער יבש ולא רוצה שיקרה חלילה משהו לפיאה בהמשך.
6.הודעתי למחרת שאבני מבקשת לבטל את העסקה
בית העסק התכחש ואמר לי שהתכוון שאקח פיאה אחרת ולא התכוון שאני אחזיר..
7.ביקשתי להיפגש שוב ושוב עם בית העסק ולאחר כשבוע וחצי הסכימו להיפגש איתי ונאמר לי שאם ארצה לבטל את העסקה יש קנס 20 % ביטול(פרט זה לא נאמר לי כלל ע"י בית העסק לפני הקניה )
8.לא הסכמתי לעניין ודרשתי את ביטול העסקה במלואה עקב אי התאמה, נאמר לי שאמתין כשבועיים לפיאה חלופית ועוד נאמר לי שאם לא תמצא פיאה לשביעות רצוני העסקה תבוטל ובית העסק 'יבדוק ' מה לעשות עם דמי הביטול...
9.בסופו של יום לאחר כ3 שבועות לא נמצאה פיאה לשביעות רצוני ובית העסק החליט שהוא מנקה לי 1000 ש"ח מגובה העסקה ומבטל אותה ועלי להמתין עד שיבצע לי העברה בנקאית..
10.חיכיתי כשבוע ונאמר לי לפנות לפלונית אלמונית לבוא לאסוף את הכסף במזומן..
ביקשתי בהעברה בנקאית אך העסק סירב בתואנה שאין לו זמן.
11.הגעתי פעמיים למקום שנאמר לי להגיע לאסוף את הכסף אך לא ענו לי שם ובפועל הכסף לא הוחזר. ביקשתי שוב את הכסף בהעברה בנקאית אך נאמר לי שעקב שביקשתי להיפגש במקום ציבורי לא יועבר לי הכסף.
- הגשתי כתב תביעה מפורט לבימש לתביעות קטנות על העניין
כולל הוכחות להבטחת הכסף
בית העסק טוען בכתב ההגנה ,שהבטיח לי את הכסף עקב שנסחט נפשית....
כי מדובר במוצר תקין (למרות שביקש ממני להחזיר את המוצר)
וטוען שמדובר בניסיון התעשרות שלי על גביו..ומתן רעה תחת טובה.. והגיש נגדי תביעה שכנגד..
ועוד טוען שזאת בעיה שלי שלא טרחתי כיאות לבוא ולאסוף את הכסף.
שאלתי היא :
האם כדאי לכתוב כתב תשובה לבימ"ש בעניין זה ?
כי הרי ברור שאם בית עסק הבטיח ביטול עסקה מפורשות הוא מתחייב להחזיר את הכסף.
ועוד שאלתי האם בית העסק יכול לטעון שנסחט נפשית ?!
האם יש לי צורך בעו"ד שיכתוב לי כתב הגנה לגבי התביעה שכנגד ? נאמר לי מבית המשפט לתביעות קטנות שאני יכולה בעצמי.. ואני יודעת שבבתי משפט לתביעות קטנות אין ייצוג עו"ד.
אשמח לתשובתכם תודה
שלום יעל,
1. את חייבת להגיש כתב הגנה לכתב התביעה שכנגד וזו לא עניין לבחירתך.
2. בית עסק יכול לטעון הכל ולפיכך יכול לטעון ש"נסחט נפשית". בסופו של יום בית משפט יכריע בסוגיה.
3. לעניין הצורך בעו"ד בתביעות קטנות, אני אישית ממליץ להיעזר בעו"ד גם בתביעות קטנות. בסופו של יום מדובר בהליך משפטי לכל דבר ועניין עו"ד הוא מי שעוסק בתחום המשפט. כמובן שאת בהחלט רשאית לעשות הכל בעצמך (כפי שלמעשה עשית עד עכשיו).
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
תודה עו"ד חיים על תגובתך
שאלתי היא האם בתור תובעת כדאי ומומלץ להוסיף כתב תשובה לכתב ההגנה שנשלח אליי ? ואם כן מה ההליך? פונים לבקשה? או שולחים ללא בקשה ?
תודה רבה
שלום,
לא קראתי את כתבי הטענות ולכן אינני יודע ויכול להמליץ או שלא להמליץ להגיש כתב תשובה לכתב ההגנה. אם את חושבת שיש צורך להגיש כתב תשובה לכתב ההגנה (יש צורך להתייחס לאמור בכתב ההגנה), עשי זאת. בכל מקרה את תוכלי להתייחס לדברים בדיון בבית המשפט, כך שזו בחירה שלך האם להתייחס בכתב התשובה או בדיון.
לגבי ההליך להגשת כתב תשובה - בדיוק כפי שהגשת את יתר כתבי הטענות, את יכולה להגיש כתב תשובה ומגישים ללא בקשה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר