שלום
אנחנו חתמנו על חוזה ביטוח למכשירים חשמליים בבית לשלוש שנים. בחוזה רשום שניתן לאחר שנה לבטל את החוזה. כמו כן רשום בחוזה שעל כל ביקור של טכנאי (למרות הביטוח יש חיוב על הביקור) יש 3 חודשי אחריות על התיקון. לאחר שנה והזמנת טכנאי פעם אחת בלבד רצינו לבטל את החוזה. מילינו את הטפסים שהם ביקשו ואשתי התקשרה לוודא שאכן הגיעו אליהם הטפסים ולא חסר שום דבר. כמו כן אשתי ביקשה שכחלק מ3 חודשי האחריות על התיקון של הטכנאי יגיע טכנאי לביקור חוזר בגלל שהבעיה עדיין חוזרת. הם אמרו שאין בעיה ושלחו אותו שוב. זה היה בפברואר לאחר שביקשנו בסוף ינואר שיבוטל החוזה. מאז הם ממשיכים לחייב אותנו כל חודש . התקשרנו אליהם כבר 10 פעמים . בהתחלה הם אמרו שזה יטופל. לאחר מכן הם טענו שבגלל שנשלח אלינו טכנאי אז זה ביטל את הביטול שלנו . בכל שיחה כזאת הם אמרו שיחזרו אלינו עם תשובות אבל אף פעם לא התקשרו. בשיחה איתם ב-27 לאפריל ביקשתי לדבר עם מנהל והם אמרו שלא ניתן להעביר ויחזרו אלינו . אמרתי להם במעמד זה שאני מתכוון לדווח עליהם להגנת הצרכן ולתבוע אותם אם לא אקבל תשובה מהם. ב 8 למאי לאחר שלא קיבלתי תשובה התקשרתי שוב והם טענו שמנהלת התקשרה אלינו ב-3 למאי. בבדיקה בטלפון שלי,של אשתי ושל הבית לא היה שום שיחה ממקור לא מוכר בתאריך זה. ביקשתי לדעת מה התשובה של המנהלת והיא אמרה שהיא לא יודעת. ביקשתי לדבר עם המנהלת והיא אמרה שהיא לא יכולה להעביר שיחות למנהלת . (יש לי הקלטה של שיחה זו). ביקשתי שוב שתחזור אליי המנהלת כדי שתתן לי תשובות ווידיתי שיחזרו למספר נייד שלי , עד עכשיו לא קיבלתי שיחה ואני עם הנייד תמיד.
אני רוצה להגיש נגדם בתביעות קטנות אבל עדיין לא ביטלו את השירות ולכן החיוב ממשיך. מה אני אמור לעשות?
תודה
שלום,
אם הבנתי נכון את הדברים שכתבת, ביקשתם לקבל שירות ביטוחי (וקיבלתם שירות) לאחר הודעתכם כי אתם מבקשים להפסיק את השירות.
אי אפשר להחזיק את המקל משני קצותיו - או שאתם משתמשים בשירותי טכנאי מכוח הביטוח או שלא.
אני מציע לך להחליט ואז לפעול בהתאם. באם אינך מעוניין להמשיך לקבל שירות ולבטל את הביטוח, אני מציע לך לפנות במכתב ביטול.
במקרה כפי שאתה מתאר לא הייתי ממליץ לך לרוץ לתביעה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
שלום.
תודה על התשובה המהירה.
לא ניסינו להחזיק במקל בשני קצותיו. כפי שרשמתי חלק מהחוזה אומר שאנחנו מקבלים שלושה חודשי אחריות על התיקון של הטכנאי. ביקשנו שהטכנאי יגיע כחלק משלושת חודשי האחריות על התיקון. כמו כן באותה שיחה שאשתי וידתה שהביטול נעשה והזמינה את הטכנאי לתיקון חוזר הם לא ציינו שזה בעייתי.
לגבי מכתב ביטול, רשמתי אנחנו שלחנו מכתב ביטול ואין לנו בעיה לשלוח שוב ואשתי וידתה טלפונית איתם שאכן הגיעה מכתב הביטול.
שלום,
אם כך השלב הבא יכול להיות הגשת תביעה בבית משפט לתביעות קטנות לצורך ביטול עסקה או לערב עו"ד שיפנה בשמכם.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר