שלום רב , יש לי שאלה קצת קשה ומאתגרת אף גורם כמעט ולא ידע לענות על השאלה שלי וגם לא חוק הגנת הצרכן. אני מקווה שתוכלו לעזור ולענות בנושא זה
הזמנתי נופש בית מלון באתר בוקינג כפי שידוע אתר בוקינג זאת חברה הולנדית עם שלוחה בישראל
שמטפלת אך ורק בהזמנות וחשבון הבנק שלהם יושבים בהולנד וכפי הידוע הם לא משלמים מיסים בישראל או שכן אז ככה לפי מדיניות של המלון לגבי ביצוע הזמנה רשום שזאת הזמנה שאינה ניתנת לביטול או שינוי
ובמקרה של ביטול או שינוי תאריך או היא הגעה החיוב יבוצע במלוא הסכום של הזמנה על ס״כ 100 % האם למרות שחתמתי על חוזה עם חברת בוקינג שאני מאשר את התנאים והזנתי כרטיס אשראי לחיוב וידעתי שהחיוב מתבצע לאחר הזמנה ושלא ניתן לבטל כי זה רשום מותגש וברור התנאים של ההזמנה אני יכול לבטל את ההזמנה אפילו שעבר רק יום וכבר רציתי לבטל את ההזמנה ? האם לפי החוק הישראלי הם מחוייבים לבטל את ההזמנה בגלל שלא עברו 14 ימים ?
תודה רבה לעונים
שלום,
חוקי מדינת ישראל חלים גם על חברת בוקינג (ישנה כבר פסיקה כנגד חברת בוקינג וחברות דומות שמקום עסקם בחו"ל). אכן חברת בוקינג עושה חיים קשים לתובעים.
כפי שאתה מציין אתה חתמת על הסכם ובו הסכמת לתנאי החברה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
כן אבל מה זה אומר אז אם חתמתי אני יכול לקבל את הכסף בחזרה ? או שלא ?
את מי אני צריך לתבוע את חברת בוקינג או את בעל המלון שאליו אני משלם את הכסף
ושוב אני מרכז את
זה בבודעה אחת אז כמו שאמרת חברת בוקינג עושים את המוות אבל בכל זאת הם לא עומדים בחוקים של מדינת ישראל אז בית המשפט אמור לפסוק לטובתי אבל לא הבנתי את מי אני תובע את חברת בוקינג או את בעל המלון שאליו מגיע הכסף?
עליך לתבוע את חברת בוקינג.
אינך יכול לתבוע את מלון שאינו נמצא בארץ
אבל המלון כן נמצא בארץ, אתר בוקינג אינו נמצא בארץ .
שלום,
אז אני מציע לך לפנות לבית המלון בארץ ולבטל את העסקה.
המלון לא מעוניין לבטל את העסקה כי בטענה שהם ציינו במפורש את תנאי ההזמנה ויכולתי הם אומרים לא להזין פרטי כרטיס אשראי מלאים כולל cvv וכתוב לי הגדול הם טוענים שהזמנה זאת אינה ניתנת לביטול.
אז מה עושים בנדון ?
האם זה קביל מה שהם עושים?
או שמשום מה הם אכן צודקים ואני זה שטועה?
אני מתכוון מבחינה משפטית?
מבחינה משפטית על כל החברות לפעול בהתאם לחוקים בישראל (כולל בוקינג).
לפיכך גם חברת בוקינג צריכה לאפשר ביטול עסקה בהתאם לקבוע בחוק.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר