שלום רב,
רכשתי דירה מקבלן, במהלך הבניה פניתי לחברת השיש דרכה הקבלן עובד, הזמנתי שיש, כאשר על השדרוג הוספתי תשלום של 5,000 ש"ח.
כעת, כעבור שנה וחצי, הדירה כמעט גמורה, ואחרי הגעת המטבח הזמנו את חברת השיש למדוד את השיש.
תגובתם - הם מחכים, רק אחרי שיצטברו להם כמה דיירים מאותו פרוייקט הם מוכנים לבוא למדוד, ואחרי כן זה יקח עוד 21 ימי עסקים עד לאספקה.
זה מידי מידי מאוחר לי, צריכה כבר אוטוטו לקבל את הדירה, וזה רק יעכב המון.
ראיתי שבחשבונית רשום שבמקרה של ביטול יש לשלם 20% מהסכום. האם אכן?
הם יכולים לגבות ממני דמי ביטול כה גבוהים בלי שעשו למעני עדיין כלום?
תודה!
שלום,
תחילה אגיד כי אני חושב שאת לא שואלת את השאלות הנכונות בעניינך.
בכל זאת אענה על שאלותיך :
1. על הצדדים לפעול בהתאם להסכם עליו חתמו. באם את חתמת על הסכם ובו את מסכימה לתנאי ביטול אלה, אז בוודאי שהם יכולים. לפי מה שאת מתארת מי שהפר את ההסכם זו החברה ולא את ולכן מי שצריך לשלם פיצוי של 20% מהסכום זו החברה אליך ולא להפך.
2. שוב, באם את חתמת על הסכם זה, את מחוייבת להסכם.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
1. לא הבנתי, כעיקרון הסכם גובר על חוק הגנת הצרכן? (לדוג' בחוק המכר זה לא פועל כך). בנ"א יכול להדפיס בחשבונית הארוכה שהוא מוציא שלא ניתן להחליף לדוג', זה יהיה תקף??
2. איני רואה שהוא הפר את ההסכם. הוא רק מתנהג בעצלתיים מידי ובצורה מעצבנת. איך בהסכם התייחסות לתקופה הספקה, אך ברור שהתקופות שהוא נותן זה מעבר לסביר. בעצמם אמרו שללקוח פרטי שלא מגיע דרך פרוייקט זה רק 14 ימי הספקה.... זה הולך לתקוע אותי במועד קבלת הדירה.
שלום,
הסכם אמור לכפוף לחוק, בטח שלא אמור לסתור אותו.
באם החברה לא מספקת את המוצר בזמן שנקבע, החברה מפרה הסכם.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר