בזמן האחרון אני רואה תלונות על נושא ביטול הזמנת נופש שנעשה דרך בוקינג. אז שאלתי היא על הזמנה חופשה במלון בארץ שנעשתה דרך בוקינג ותקנון אומר שלא ניתן לבטל את ההזמנה בשום תנאי והבוקינג מפנה למלון עצמו . הביטול נעשה כחודש לפני מועד הנפש אך המלון אינו מאפשר ביטול כי ככה רשום בהזמנה ואין מה לעשות. לציין עברו 14 יום מיון ההזמנה שנעשתה כעסקה מרחוק. האם זה חוקי לךא לאפשר ביטול כלל ?
שלום,
נקבע בפסיקה שחברות כדוגמת חברת בוקינג הנותנות שירותים בארץ חייבות לפעול בהתאם לחוק בארץ. לפיכך, על חברת בוקינג לאפשר ביטול עסקה בהתאם לחוק הגנת הצרכן.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
משהו כאן לא מובן :
1. בהתאם לחוק ה הגנת הצרכן בעסקה מרחוק אני אמור לבטל בתוך 14 יום מיום ביצוע העסקה או קבלת מכתב גילוי .
2.החוק אומר שאם עברו 14 יום אז הביטול בהתאם להסכם .
3.בטופס ההזמנה שנתקבל מבוקינג לחופשה בארץ רשום שההזמנה אינה ניתנת לביטול .
4. מה שעדיין לא מובן במקרה שלי האם ברגע שעוברים להם 14 ימים אך יש עדיין חודש לפני מתן השירות האם אני יכול לבטל את החופשה או שבגלל שעברו 14 ימים זה אבוד?
5. שוב לציין שבאתר המלון רשום שעד 10 ימים לפני ההגעה לנופש ניתן לבטל אך הרכישה נעשתה מול בוקינג שכרגיל אין עם מי לתקשר שם זורקים הכל למלון וככה נוצר משחק מסירות.
6. אם התשובה שאני רשאי לבטל עסקה והמלון אינו מאפשר ובניגוד לחוק אפנה בהתאם לייעוץ משפטי.
שלום,
בהתאם לחוק אתה רשאי לבטל את העסקה בתוך 14 יום מיום עשיית העסקה ובתנאי שמועד ביטול העסקה חל בתוך שבעה ימים שאינם ימי מנוחה, קודם למועד שבו אמור השירות להינתן.
בהתאם לניסיוני - כאשר פונים לבוקינג בעניין משפטי הם מיד אומרים שהם חברה שנמצאת בארץ ולכן החוק כמו גם בתי המשפט לא חלים עליהם.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר