שלום לפני כחודש שהיתי עם בתי במיון ברמב"ם. בהמתנה הארוכה עד לקבלת תוצאות בדיקות המעבדה, עשיתי גיחה לקניון הקטן בשטח ביה"ח. נכנסתי לחנות פוקס, בעקבות מבצעי סוף עונה. בחנות מצאתי מכנסיים במחיר מפתה. מדדתי והחלטתי לקנות. חזרתי למדף ווידאתי ליתר בטחון שאכן המחיר שמפורסם על המדף, כולל את המכנסיים הללו. קראתי לאחת המוכרות ובדקתי אתה אישית, ורק לאחר שהיה ברור לי שאכן זה המחיר, פניתי לקופה לשלם. להפתעתי, בקופה, מנהלת המשמרת מסרה לי שמחירם גבוה יותר מזה המפורסם. התווכחתי אתה על ההטעיה בפרסום, ודרשתי לקבל את המחיר הנקוב על המדף. לאחר שעמדה בסרובה, החלטתי לתעד את העניין ולפנות בהמשך לשרות הלקוחות של הרשת. פניתי למדף צילמתי את המחיר הרשום. המנהלת התחילה לחולל מהומה, צעקה עלי שאפסיק לצלם ודרשה שאמחק את התמונות. ביקשתי ממנה להזדהות, אך היא סרבה ואף הסתירה את התג. בשלב כלשהו הרימה את המכנסיים כדי לקפלם ולהחזיר למקומם, ניצלתי את ההזדמנות וצילמתי את המכנס הפתוח ואת התג. היא צעקה עלי. תעדתי גם את התג של אותה מוכרת שאישרה לי אישית את המחיר. היא צעקה גם לעברה שתסתיר את התג. בסופו של דבר מצאתי את עצמי מתעכבת בשל המהומה במקום. ביקשתי לקנות את המכנס במחיר שנקבה, בכוונה לפנות לשרות הלקוחות בתלונה, ולדרוש את הפריט במחיר הנקוב. המנהלת סרבה למכור לי את המכנס, והמשיכה לצעוק עלי בדרישה שאמחק את התמונות. מאחר שסרבתי, מנעה את יציאתי מהחנות והזמינה אנשי בטחון של ביה"ח. אנשי הבטחון הגיעו בתוך דקות ודרשו ממני פרטי זיהוי. אני שהופתעתי מהעובדה שדוקא מנהלת החנות, זו שמפרה את חוקי הצרכנות, יכולה לפעול כלפי באופן כוחני, בזכות העובדה שחנות הרשת מצויה במתחם ביה"ח, ומקבלת שרותי בטחון של המוסד, ואילו אני, מצאתי את עצמי נאשמת, ובמוקד מהומה מבישה שהתחולה סביבי. דרשתי מאיש הבטחון לאמר לי מדוע עלי להציג פרטים, במה אני נאשמת, ומה יעשה בפרטים שלי? אנשי הבטחון סרבו להתייחס לדרישתי, והזמינו שוטר, מנקודת המשטרה שבמקום. המצב הזה מבחינתי היה פשוט שערורייתי. מתביעה שלי לקבל את המגיע לי על פי חוקי הצרכנות, הפכתי באחת לעבריינית. עוכבתי מאוד מהאפשרות לשוב אל בתי במיון, וחשתי מבוזה בקרב הסובבים, לאור הסיטואציה ההזויה. למחרת, שלחתי תלונה לביה"ח, על התנהלות אנשי הבטחון, וכן לשרות הלקוחות של פוקס. מביה"ח גלגלו את האחריות לרשת, ולמשטרת חיפה. משרות הלקוחות של פוקס הת=F0צלו ואף אפשרו לי לשוב לקנות את המכנסיים במחיר שפורסם. כמו כן שלחו לי זיכוי כפיצוי, בגובה של 50 ש"ח. לאור הבזיון שחוויתי עם הזמנת אנשי בטחון ומשטרה, דרשתי לקבל את פרטי המנהלת, בכוונה להגיש נגדה אישית תביעה, אך הרשת מסרבת למסור את פרטיה. אני מבקשת לציין כי מעולם לא הסתבכתי עם החוק, מעולם לא קרה שהוזמנו לי אנשי בטחון או משטרה. ברצוני לבדוק האם יש מקום לתביעה על הנזק התדמיתי שנגרם לי, על שהתבזיתי בפני כלל הלקוחות בסביבה. אם כן, את מי עלי לתבוע במקרה זה? האם את הרשת האחראית להעסקת המנהלת? האם תביעה כזו מוגשת במסגרת בית משפט לתביעות קטנות, או למי? כיצד לקבוע את סכום הפיצוי שעלי לדרוש? תודה על ההתייחסות
שלום,
באם יש לך ראיות לכל האמור, את רשאית להגיש תביעה בבית משפט לתביעות קטנות כנגד חברת פוקס.
סכום הפיצוי הוא הנזקים ועוגמת הנפש שנגרמו לך ובנוסף בהתאם לחוק הגנת הצרכן את רשאית לתבוע פיצויים ללא הוכחת נזק בסך של עד 10,000 ש"ח.
לא הייתי ממליץ לך לתבוע באם אין לך את הראיות להוכחת טענותיך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר