שלום,
שבוע שעבר נסעתי לטיול קצר בחו"ל באמצעות חברת נסיעות מוכרת (אני מעדיף לא לחשוף את שמה עד שאדע האם מה שהם עשו לי חוקי או לא).
שנייה לפני שעזבנו את הארץ, נציג החברה לקח מאיתנו את הדרכונים (אחרי שכבר עברנו את ביקורת הדרכונים) בלי לתת לנו סיבה הגיונית, ורק אמר שזה הנוהל, שאין לנו ברירה, ואם לא נפקיד בידו את הדרכונים - לא נוכל לצאת לטיול.
בפועל, גיליתי שהדרכונים שלנו נסרקו על ידי החברה, ושהתמונות וכל המידע האישי שלנו הועלו למערכת הממוחשבת של החברה. אחד העובדים גם הודה בפני שהתמונות משמשות את הצוות לזיהוי, ושהיסטוריית הנסיעות שלנו משמשת אותם כדי למקד את תהליך השיווק.
יש לציין כי הסריקה נעשתה ללא ידעתי וללא הסכמתי, והיא רק נודעה לי בדיעבד. וכאמור, כשביקשתי להשאיר אצלי את הדרכון, נענתי באיום מפורש שאם לא אמסור את הדרכון לא אוכל לעזוב את הארץ.
חשוב גם לזכור שמעבר לפגיעה הקשה בפרטיות, יצא שטיילנו בחו"ל ללא שום אמצעי זיהוי קביל. אמנם רוב הזמן אכן היינו עם מדריך, אך אם חלילה היה קורה משהו או היינו הולכים לאיבוד, לא הייתה לנו שום דרך להזדהות מול הגורמים הזרים. ובנוסף, הייתה לפחות פעם אחת שנמנענו לרכוש מוצר מסויים באשראי מכיוון שלא היה לנו איך להזדהות מול המוכר בחנות.
השאלה שלי, האם זה חוקי לחברות טיולים לדרוש מהלקוחות שלהם להפקיד את הדרכון אצל נציג החברה, ובכך בעצם להשאיר אותנו 'תקועים' בחו"ל ללא אמצעי זיהוי קביל. והאם מותר להם לסרוק ולהשתמש במידע הרגיש שקיים בתוך הדרכון?
בתודה מראש, עמית.
שלום,
בהתאם לדברים המתוארים כאן החברה פעלה בניגוד לחוק.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
כיצד היית ממליץ לנו להתקדם?
שלום,
לפנות לעו"ד כדי שעוה"ד יפנה לחברה באמצעות מכתב התראה לפני תביעה על מנת לקבל את גרסת/הסבר החברה למעשיהם ולצורך דרישת פיצוי כספי בגין מעשי החברה.
במידה והליך מקדמי זה לא יסייע השלב הבא יהיה להגיש תביעה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר