שלום רב, תודה רבה מראש על המענה
רכשתי לפני כשבועיים מחשב, מחברה בע"מ שעוסקת בשירותי מחשוב וציוד.
רכשתי ממנו מחשב נייד של אסוס ובהצעת המחיר היה מפרט מלא של המכשיר, כמו כן רכשתי רשיון אופיס, אנטי וירוס ומעל כל זה התווסף מעמ כמובן.
אישרתי את הצעת המחיר לאחר דיונים רבים על המפרט הטכני (במפרט הטכני לא צויין דגם המחשב, אלה רק המפרט הטכני). בהצעת המחיר לא צויינו באותיות קטנות, מדיניות, החזרות, אחריות ועוד. אבל הסכמתי להצעה והעברתי את הכסף במלואו לפני קבלת המחשב.
כשקיבלתי את המחשב הביתה חשכו עיני - היה מדובר בדגם ישן, בעל כונן DVD (שלא היה במפרט ומעולם לא ביקשתי). אכן פתחתי את המחשב כדי לבדוק (בהדרכה טלפונית של חבר) את המפרט שסופק, כי הייתי בטוחה שיש בלבול. רק אציין שטרם קבלת המחשב. הספק פתח אותו, תקין בו אופיס ואנטי וירוס ורק לאחר מכן הביא לי אותו.
התקשרתי אליו ואמרתי לו שיש בעיה. הדגם הזה אינו מתאים לי ואני שמה לב שאינו מתאים למפרט. הוא התעקש איתי שאין בעיה להחזיר את המחשב אבל אצטרך לשלם כנס של 25% מהמחיר ליצרן. כדי לא להתווכח הוא אמר שיעשה מאמץ לבדוק אם יוכל לספק מחשב חדש. הדגם הנוסף שסיפק גם אינו היה בעל מפרט זהה למה שהזמנתי. וכשבדקתי באינטרנט היה מדובר במחשב ישן יותר בעלות נמוכה. בשל חוסר האמון שנוצר ביקשתי שיזכה אותי לחלוטין . ואין לי בעיה לשלם לו את דמי הטיפול ואת האנטי וירוס שסיפק אבל אני מבקשת זיכוי מלא על המחשב ועל האופיס שהתקין בו. המחשב נמצא כרגע אצלו והוא לא מוכן להחזיר לי את הכסף. רק אציין שאני צריכה דחוף מחשב ושילמתי בכסף שחסכתי לכך שחשבתי שהוא מקצועי כדי לקבל מקסימום תמורה לזמן ארוך. כיצד אתם ממליצים להתקדם עם זה?
שלום,
להגיש תביעה כנגד בעל העסק בבית משפט לתביעות קטנות בשל העובדה שלא סופק לך המוצר שרכשת.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר