שאלה:
יש לי תביעה נגד חברה גדולה בנושא הספאם וההטרדות החוזרות בטלפון. החברה הגישה לבית המשפט בקשת דחיה של הדיון בטענה שיש נגדם כבר בקשה לתביעה ייצוגית באותו הנושא (טענה הגובלת בשקר, אבל נעזוב ראת זה בצד) ובית המשפט קיבל א הבקשה וקיבלתי הודעה שההליך שלי נגדם מעוכב עד להחלטה בנושא הבקשה הייצוגית. שאלות:
1. האם מישהו חייב להודיע לי על ההחלטה באותה הבקשה הייצוגית או שעליי עכשיו לבדוק איפה זה עומד בעצמי וכל הזמן?
2. מהן מבחינתי ההשלכות של ההחלטה באותה הבקשה הייצוגית? ז"א אם הבקשה הייצוגית מתקבלת זה אומר שתביעה שלי מבוטלת ואני הפך צד בייצוגית? ואם הבקשה הייצוגית לא מתקבלת, מה זה אומר לגבי התביעה שלי?
3. בינתיים החברה המסחרית הגדולה ממשיכה להפציץ אותי בהודעות ספאם ושיחות טלפון שיווקיות, ולמעשה אילו הייתי עכשיו מגיש את התביעה שלי, הייתי יכול להגיש אותה על סכום יותר מכפול מהתביעה המקורית, האם עצם העיכוב בהליך שלי אומר שעליי להגיש תביעה חדשה לכיסתיים העיכוב (כי מבחינתי אשמח להעניש אותם על המשך ההטרדה החצופה! או שלמעשה הם "קנו" לעצמם הגנה מחלטת מכל תביעת נזיקין על ההטרדה הנמשכת מאז שהגשתי את התביעה המקורית ע"י העיכוב שהתקבל?
תודה, יגאל.
שלום,
קמה לאחרונה אופנה חדשה (לטעמי בעקבות פסק דין מוטעה של בית המשפט) שחברה הנמצאת בהליכי תביעה ייצוגית מגישה בקשות לדחיית דיונים של בתי משפט לתביעות קטנות ובתי המשפט מקבלים זאת (למרות שלדעתי מדובר בטעות משפטית).
כדי להתגבר על כך, היה עליך בעת שהוגשה תביעה ייצוגית כנגד החברה להודיע כי אתה מבקש שלא להיות חלק מהקבוצה ואז אם בית המשפט היה מוציא אותך מהקבוצה היית יכול להגיש תביעה נפרדת.
לגבי שאלותיך :
1. לא. לכאורה אתה מחויב לבדוק בעצמך.
2. בדיוק. באם התביעה הייצוגית לא מתקבלת תוכל להגיש תביעה בעצמך, אך כמובן שהנתבעת תטען כי לא ניתן להגיש עוד תביעות כנגדה בעניין זה כיוון שהתביעה הייצוגית נדחתה.
3. התביעה הייצוגית מתגבשת בתאריך מסויים ומתייחסת לספאמים שנשלחו עד לאותה תקופה (אלא אם כן כתב התביעה טוען אחרת) ולכן אם המשיכו לשלוח לך ספאמים לאחר התגבשות התביעה הייצוגית תוכל להגיש תביעה נוספת.
4. כיוון שמדובר פה בעניינים משפטיים גרידא, אני מציע לך לפנות בעניינך לקבלת יעוץ וסיוע מעו"ד.
שלום,
קמה לאחרונה אופנה חדשה (לטעמי בעקבות פסק דין מוטעה של בית המשפט) שחברה הנמצאת בהליכי תביעה ייצוגית מגישה בקשות לדחיית דיונים של בתי משפט לתביעות קטנות ובתי המשפט מקבלים זאת (למרות שלדעתי מדובר בטעות משפטית).
כדי להתגבר על כך, היה עליך בעת שהוגשה תביעה ייצוגית כנגד החברה להודיע כי אתה מבקש שלא להיות חלק מהקבוצה ואז אם בית המשפט היה מוציא אותך מהקבוצה היית יכול להגיש תביעה נפרדת.
לגבי שאלותיך :
1. לא. לכאורה אתה מחויב לבדוק בעצמך.
2. בדיוק. באם התביעה הייצוגית לא מתקבלת תוכל להגיש תביעה בעצמך, אך כמובן שהנתבעת תטען כי לא ניתן להגיש עוד תביעות כנגדה בעניין זה כיוון שהתביעה הייצוגית נדחתה.
3. התביעה הייצוגית מתגבשת בתאריך מסויים ומתייחסת לספאמים שנשלחו עד לאותה תקופה (אלא אם כן כתב התביעה טוען אחרת) ולכן אם המשיכו לשלוח לך ספאמים לאחר התגבשות התביעה הייצוגית תוכל להגיש תביעה נוספת.
4. כיוון שמדובר פה בעניינים משפטיים גרידא, אני מציע לך לפנות בעניינך לקבלת יעוץ וסיוע מעו"ד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר