שלום רב
הזמנתי טלויזיה במהלך בלאק פריידיי במחיר שהוצג כ-3499. יש לי אישור עסקה במייל והכל.
החנות התקשרה אליי להודיע לי שהיתה טעות באתר והמחיר של הטלויזיה עומד על 9499. היות ומדובר ב"חג" של מבצעים, הטבות והנחות בו כל חנות מנסה למשוך כמה שיותר לקוחות ולא היתה כאן טעות של ספרה שהושמטה הדבר נראה בעייתי.
עוד לא הסכמתי לביטול העסקה ואשמח לדעת מה עליי לעשות במצב זה. האם עליי להתעקש? האם יש לי עילה בכלל?
אני מאוד מעוניין במכשיר.
תודה
שלום,
בהתאם לחוק הגנת הצרכן על החברה למכור לך את המוצר במחיר אותו רכשת.
החברה לא יכולה לבטל את העסקה גם אם נעשתה טעות.
בענין זה החוק קובע בנוסף גם פיצויים ללא הוכחת נזק בסכום של עד 10,000 ש"ח.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
שלום רב חיים, תודה על המענה
רציתי לשאול עוד כמה שאלות כדי לדעת אם אולי יש כוכביות בנושא שכדאי לדעת.
כאשר העלתי בפני בעל העסק את עניין סעיף 17 בחוק הוא טען שבאתר יש תקנון עם סעיף ט.ל.ח שמאפשר לו לחזור בו מכל טעות. האם הסעיף הזה תקף? הרי שהוא נוגד לחוק עצמו.
באילו מקרים של טעות במחיר יפסק גזר הדין לטובת בעל העסק? הבנתי שיש מקרים בהם הפסיקה היא שהטעות נעשתה בתום לב ושלא ניתן לחייב את בעל העסק.
כיצד ניתן להבדיל בין מקרים אלו לאלו? האם במקרה הספציפי שלי היית ממליץ להגיש תלונה למועצה להגנת הצרכן?
תודה רבה!
שלום
1. הסעיף אינו תקף כיוון שהוא מנוגד לחוק הגנת הצרכן.
2. החוק עוסק בפיצויים ללא הוכחת נזק. בסופו של יום בית משפט הוא זה שקובע.
3. אתה רשאי להגיש תלונה למועצה לצרכנות, אך זה לא יתקן את העוולה שנגרמה לך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
רצוי להוסיף כי בשיחות על בעל העסק קבלתי הצעות לעסקאות חלופיות. מבירור בשוק נראה שבתוך הצעות אלו יהיה לו רווח ולא מדובר בהצעה במחיר עלות. יכול להיות שזה שווה להתייחסות.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר