עו"ד איציקובסקי שלום רב,
אני מחיזק במנוי לעיתון "הארץ" שישי (כלומר מקבל את העיתון אך ורק בימי שישי) מזה כשלוש שנים, במחיר מיוחד לסטודנטים. בנוסף אני גם משלם על מנוי למהדורה הדיגיטלית של העיתון (מחיר מלא).
במסגרת הסכם המנוי, עליי לשלוח להם אישור לימודים תקף/תעודת סטודנט תקפה בתחילת כל שנת לימודים (למעשה המנוי מתחדש אוטומטית בכל אוקטובר, בין אם אשלח או לא, אך כדי להמשיך את ההטבה ולהנות מהמחיר המוזל יש לשלוח תעודת סטודנט).
השנה, שלחתי את האישור המדובר ב- 19 באוקטובר (ברשותי אישור קבלה במייל).
מעשה שהיה כך היה:
לקראת סוף החודש ( ב-22.10 אם אינני טועה), התקשר אליי נציג מכירות של העיתון (השיחה מוקלטת ושמורה אצלי), והציע לי לשלם(בנוסף למה שאני משלם על עיתון שישי והמהדורה הדיגיטלית) עוד עשרה שקלים בחודש ולקבל גם עיתון יומי "דה מרקר" שישלח לביתי.
הסכמתי להצעתו, ואכן התחלתי לקבל את העיתון היומי לביתי, בנוסף לעיתון השישי.
לפני מספר ימים, כשעברתי על פירוט האשראי של חודש אוקטובר, ראיתי כי חויבתי בסכום גבוה משמעותית מהסכום אותו הייתי אמור לשלם (כמעט כפליים ליתר דיוק).
משפניתי למוקד שירות הלקוחות לברר העניין, נאמר לי כי הועברתי ע"י הנציג שפנה אליי לחבילה אחרת- חבילת כלכלה וסופ"ש שמה, שהמחיר עבורה הינו קבוע ועומד על הסכום בו חויבתי והיא אינה מוצעת וניתנת לסטודנטים כלל וכלל.
משהתעקשתי כי לי נאמר אחרת בשיחה מוקלטת, בדקה הנציגה במחשביה, והודתה שאכן הנציג שדיבר עמי הטעה אותי לגבי המחיר, ולכן החיוב המנופח (גם שיחה זו מוקלטת ושמורה אצלי).
יתר על כן, הן הנציג והן מנהלו הישיר התקשרו אליי, הודו בטעותם, והתנצלו (לטענתם הדבר נבע מטעות אנוש של הנציג שלא ידע כי מדובר במנוי סטודנט, ולכן הציע את המחיר אשר הציע, אשר אכן לא יכול להינתן למי שהינו סטודנט).
כמובן שגם שיחות אלו מוקלטות אצלי, ולמען האמת הם אף מודים זאת בכתב במייל שנשלח אליי.
המנהל הודיע לי כי בכוונתו לזכות אותי עבור החיוב העודף (אכן זיכה עבור חודש אוקטובר, לגבי חודש נובמבר איני יודע האם זיכה עדיין שכן פירוט האשראי עוד לא הגיע וטרם נשלחה לי חשבונית זיכוי), לבטל את ההסכם, ולהחזיר אותי לחבילה הקודמת (עיתון שישי בלבד במחיר סטודנט).
אני בתגובה השבתי כי למיטב ידיעתי, לאחר שהעסקה סוכמה (טלפונית), העיתון לא יכול לחזור בו מהסכמתו למחיר שהציג הנציג שלו בשיחה מוקלטת, הגם יהיה זה מחיר נמוך משמעותית ממחיר המחירון.
לכן, דרשתי מהמנהל שיכבד את העסקה עליה סיכם עמי נציגו, ובשנה הבאה כשיבוא המנוי לתומו, יחליט מה לעשות.
המנהל סירב בכל תוקף, והודיע לי כי הוא מבטל מיידית ההסכם באופן חד צדדי (כמובן אלא אם אני מסכים לשלם המחיר המלא הכפול כעמט כפליים מהמחיר שנמסר לי בשיחה המכירה הראשונית).
למען ההגינות, לאחר שביקשתי והתעקשתי, המנהל אכן הציע פיצוי בדמות שליחה חד פעמית של מגזין "דה מרקר" בשווי של 49 ש"ח. אני הצעתי פיצוי אחר (שליחת עיתון יומי דה מרקר למשך חודש) לכך המנהל סירב בכל תוקף.
בתוגבה, ביטלתי כליל את כלל המנויים שלי בעיתון.
שאלתי היא- האם יש מקום לנקוט נגדם בהליכים משפטיים? האם בית המשפט יכוך לחייבם לכבד העסקה המקורית אשר הוצעה לי ובמחיר הנמוך המקורי שהוצע לי אשר מקורו בטעות של נציג?
לחילופין, האם יכול בית המשפט לפסוק לי פיצוי כלשהו?
אני מזכיר כי העיתון הסכים לזכותי עבור ההפרש בין מה ששילמתי בפועל לבין מה שהייתי אמור לשלם לפי הנציג שהטעה אותי.
לתשובתך אודה.
בברכה,
ד. ספינקא
שלום,
התשובות לשאלותיך הם כן. בית משפט יכול לחייב את החברה לכבד את העסקה הראשונית ולפסוק פיצוי (בהתאם לחוק הגנת הצרכן פיצוי של עד 10,000 ש"ח ללא הוכחת נזק).
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר