שלום.
אני תובע אינסטלטור, והוא מתעלם ולא מגיש כתב הגנה ולכן נאמר לי שאני יכול להגיש בקשה לקבלת פסק דין בהעדר הגנה. קראתי על זה קצת באינטרנט וגיליתי שלמעשה, פסק דין כזה ניתן לביטול בקלות אם הנתבע יבקש זאת - ובתי המשפט נוטים לאשר כמעט תמיד בקשות כאלה. כמו כן ניתן בד"כ לבקש ביטול כזה גם לאחר חודשים ארוכים ממועד מתן פסק הדין.
אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו המשך הגרירה של העיסוק בתביעה הזו, מכיוון שאנו מתכוונים לעבור לגרמניה ולא נוכל להופיע לדיון אם זה יתקיים כשכבר לא נהיה כאן. שאלתי היא - מה יקרה את הנתבע יבטל את פסק הדין ואנו לא נוכל לבוא לדיון?
1) האם התביעה תסולק?
2) אם הנתבע יגיש תביעת נגד - האם הוא יזכה (ואח"כ נוכל אנחנו לבטל את זכייתו באותו אופן)?
3) האם הוא יכול להגיש את תביעת הנגד שלו בבית משפט השלום במקרה והוא יזכה? ומה במקרה שהוא יפסיד? ומה במקרה שהתביעה תסולק כי לא הופענו?
תודה רבה מראש על ההסברים.
אודי.
1. במקרה זה ינתן פסק דין לטובת הנתבע (ואתם תפסידו במשפט)
2. כן הוא יזכה בפסק דין בהעדר הגנה. בתנאים הקבועים בחוק והפסיקה ניתן לבטל. לא הייתי ממליץ לפעול בדרך זו.
3. כן, הנתבע יכול להגיש תביעה שכנגד בבית משפט שלום. באם לא תגישו כתב הגנה ולא תתיצבו הנתבע לא יכול להפסיד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר