שלום,
הזמנתי דרך הטלפון מוצר בשווי 400₪ מבית עסק קטן בארץ. במהלך ההזמנה ביקשתי את מוצר א', שילמתי דרך כרטיס האשראי, וקיבלתי את החשבונית למייל בה היה רשום את שם המוצר ועלותו. כאשר השליח הגיע אליי עם החבילה ראיתי שעל האריזה מוצג דגם אחר (שאחרי בירור קצר באינטרנט גיליתי שעלותו היא 20$). התקשרתי לאותו בית עסק בשאלה האם הייתה טעות במשלוח, נאמר לי שאחד מהעובדים התבלבל ושם את המוצר שהזמנתי בחבילה הלא נכוחה (יש לציין שלא רציתי לפתוח את החבילה מכיוון שזו הייתה אמורה להיות מתנה, בעל העסק ידע את המידע הזה).לבסוף החלטתי כן לפתוח את החבילה, וכשפתחתי אותה גיליתי שם את אותו המוצר שמוצג על גביי האריזה רק עם הלוגו של המוצר שהזמנתי, מודבק עליו ומסתיר את הלוגו המקורי. התקשרתי שוב לדבר עם בעל העסק ורציתי לברר איתו מה פשר הדבר, הוא ישר ענה לי: "...זה מה שעשיתי מההתחלה, אני אגיד לך את האמת, אנשים לא מכירים את המוצר הסיני הזה, מה שאני עושה, אני לוקח את המדבקות של הדגם שלי (להלן מוצר א') ומדביק עליו...". לאחר המשך השיחה עם בעל העסק הבנתי שהוא עושה זאת עם עוד דגמים שהוא מוכר במחירים שונים ובשמות שונים. שלחתי בחזרה את המוצר לבית העסק ועכשיו אני מחכה שיגיע לשם המוצר כדי שבעל העסק יחזיר לי את הכסף ששילמתי.
*כל השיחות מוקלטות, צילמתי את המוצר ושמרתי את כל הטפסים הדרושים.
רציתי לשאול האם יש כאן מקום לתביעה משפטית?
שלום,
כן.
אני הייתי מציע לך לדווח על כך לרשויות הרלוונטיות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר