היי , חברתי הזמינה לי במתנה לוח גרפי ( לוח ציור למחשב ).
הלוח הגיע אליי לפני שבוע, פתחתי את המוצר וחיברתי אותו למחשב לכ5 דקות על מנת לראות איך המוצר מתפקד.
המוצר לא התאים לצרכיי לצערי והחלטתי שאשמח להחליפו במוצר אחר ממלאי החנות ממנה הוא הוזמן.
אני כן יודע שמוצר חשמלי שבוצע בו שימוש לא ניתן לזיכוי והחסרה אלא אם כן והוא תקול , אך למיטב זכרוני בעסקאות מכר מרחוק אין התנייה על שימוש במוצר ( ולדעתי במילה שימוש מתכוונים לשימוש שמוריד מערכו של המוצר ולא חיבור של כמה דקות בודדות לראות את טיב המוצר ).
בכל אופו אשאיר בצד את היחב המזעזע והמבזה שהיה לי בחנות בתור לקוח כי זה לא מעניין אותי כלכך - עברתי על חוקי החזרת מוצרי חשמל בעסראות מכר מרחוק ולא ראיתי באף אחד מהם שום סעיף שאומר שהמוצר חייב להיות ללא שימוש.
המוכר בחנות אמר שמדובר במדיה דיגיטלית ( שזה בעצם דיסקים ומוצרים שניתנים לשכפול והעתקה , ממש לא תואם את המוצר שלי ) ושעליו לשלוח אותו לבדיקת מעבדה למטרת בדיקה האם בוצע שימוש במוצר ל14 ימי עסקים ( חודש ימים !! ).
בקיצור השאלה שלי היא - מה באמת אומר החוק על עסקת מכר מרחוק, אם המוצר נרכש באינטרנט וכן חובר למחשב לכ5 דקות.
לא הייתה לי בעיה לשלם 5% דמי ביטול , ורציתי סך הכל להחליף למוצר אחר מהמלאי שלהם. האם יש לי קייס ?
( כמובן שהמוצר חזר באריזתו המקורית עם כלל הציוד שהיה בו, ארוז בצורה יפה והמוכר בסניף פתח אותו שוב ונגע בו עוד ועוד. וכמובן שהגעתי שבוע אחרי קבלת המוצר מה שאומר שלא עברו 14 ימים מאז קבלת המוצר עם השליח ).
אשמח למענה בבקשה , זו חברה עם שירות מזוויע ואני מאד מקווה שיש לי עילה לתביעה כי מגיע להם ללמוד קצת על שירותיות .
שלום,
במידה וחברתך רכשה את המוצר בעסקת מכר מרחוק יש לפעול בהתאם לחוק הגנת הצרכן - ביטול עסקת מכר מרחוק ולא תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) שעוסקים בעסקה של פנים מול פנים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר