אישתי שכרה רכב מחברת ביי אנד דרייב הרכב היה ברשותנו מתאריך 23.6.17 עד לתאריך 3.1.18 בתאריך 28.12.17 היינו מעורבים בתאונה עם צד ג' ולפי דעתנו צד ג' אשם וטענת צד ג' אנחנו אשמים וככל הנראה יהייה משפט בעניין.. כשהגענו ביום 3.1.18 על מנת למלא דוח נזק נאמר לנו כי עלינו לשלם השתתפות עצמית על סך של 2000 שקלים.. כשביקשתי לדעת על מה אנחנו משמלים הוסבר לי על ידי מנהל הסניף כי אנחנו אשמים בתאונה ועלינו לשלם את גובה ההשתתפות העצמית המקסימלי שהוא 2000 שקלים.. כשביקשתי לדעת על סמך מה קבעו כי אנחנו אשמים ואם יש דוח שמאי שהעריך את הנזק הופתיתי לגלות כי טרם היה שמאי שהעריך את הנזק ואת זה שאנחנו אשמים קבעו על סמך שיחה עם צד ג' ואת הערכת הנזק קבעו עפ"י החלטתו של קצין הבטיחות שלהם.. כשאמרתי לאותו נציג שהם לא יכולים להסיק מי אשם בתאונה אלא רק בית משפט יכול להסיק מי האשם ומצד שני הערכת נזק צריכה להתבצע על ידי שמאי הוא טען כי קצין הבטיחות שלהם מספיק בקיא בכדי לקבוע כי הנזק הוא גבוהה מ2000 שקל וךפי כך אנו אמורים לשלם את גובה ההשתתפות העצמית המקסימלי.. אמרתי לאותו נציג שאני לא מתכוון לשלם עד שלא יהיה דוח שמאי ועד שלא יקבע בית המשפט כי אנחנו אשמים התקשר הנציג מהנייד הפרטי שלו לאותו קצין בטיחות ואמר לי שבור את הראש איתו.. אותו קצין בטיחות העומה לשם יורם לא ניסה להבין את מה שאני אומר ורק צעק ואיים כי הוא יעביר אותנו למחלקה המשפטית של החברה ואז בכלל נאכל אותה לדבריו כי נצטרך לשלם את מלוא הסכום שעל פי דבריו מגיע ל10000 שקלים רק ברכב שהיה ברשותנו ולא כולל את הרכב של צד ג'.. לאחר השיחה איתו אמרתי לאותו מנהל סניף כי אני מוכן להבחא לו צ'ק דחוי עם תאריך משוער לעד אחרי המשפט על סך 2000 שקל וכשהגשתי לידיו את הצק אמר כי אין לא מה לעשות עם הצק והוא דורש את הכסף בצק פתוח או במזומן או בהעברה בנקאית.. אמרתי לו שאני לא מוכן והוא התקשר שוב לאותו יורם קצין הבטיחות ואותו יורם אמר לו תפנה אותו לגאי סמנכל התפעול של החברה שיבור את הראש איתו.. אני התקשרתי לגאי והוא לא ענה.. מאוחר יותר באותו יום חזר אליי אותו גאי ביקש להבים בקצרה את הסיפור ואמר שיחזור אליי למחרת בבוקר כדי לטפל בזה יותר לעומק כשיהיה מול המחשב שלו במשרד.. למחרת בבוקר חזרה אלי תחת דרישותו של גאי מנהלת העונה לשם קרן אותה קרן דיברה בצורה יותר מזלזלת ויותר מתנשאת ללא לתת הסברים או תשובות על ההתנגדיות שהעליתי בפנייה וכמובן איימה גם כן להעביר את הנושא למחלקה המשפטית אלא אם העביר את הסכום במלואו באותו רגע.. כמובן שהכל הוקלט.. אותה קרן גם טענה כי אנחנו נדרשים לשלם עפי חוזה שחתמנו עליו כשביקשתי לקבל את החוזה למייל היא שלחה חוזה המורכב משתי חלקים.. חלק א' שמפרט את מצב הרכב ותקינותו לפני קבלת הרכ שעליו אישתי חתומה.. וחלק ב' שבוא כתוב כל עניין ההשתתפות העצמית ובמידה וקורה תאונה גניבה אובדן או נזק מה גוררים אותם מקרים.. על חלק זה של החוזה אישתי לא חתומה ויותר מזה אותו חלק של החוזה מעולם לא הוצג בפנייה או הוסבר לה בעל פה.. אומנם פרטייה מלאים באותו חלק ב' אבל בצורה ממוחשבת עלפי הפרטים שהיו במערכות החברה.. פרטים כמו שם ושם משפחה כתובת ואמצאי התשלום שממנו ירד החיוב במשך יותר מ6 חודשים.. אבל 2 חתימות שלה הנדרשות בתחתית הדף לא היו.. כשהמשכתי את השיחה עם גאי סמנכל התפעול של החברה אותו גאי הסביר כי זה לא משנה שלא הוחתמה החוזה שלהם הוא חוזה כמו של כל חברות ההשכרה הקיימות היום ובכל זאת עלינו לשלם את הסכום המלא של ההשתתפות העצמית.. בנוסף יש לציין כי גם ברגע התאונה כשהתבקשנו להציג ביטוח המסמך של הביטוח שהיה בידינו היה פג תוקף בערך שבוע מיום השכרת הרכב זאת אומרת שנסענו במשך חצי שנה עם מסמך ביטוח פג תוקף.. עכשיו רציתי לדעת אם יש פה אפשרות לתבוע את החברה על רשלנות שרות לקוי והטעייה ומצד שני האם עליי לשלם את הסכום של ה2000 שקלים לפני שאגיש תביעה.. אנחנו לא מבינים בכל ענייני הדין ומעולם לא היינו במשפט אזרחי או במשהו שקשור לזה.. מה אנחנו אמורים לעשות?
תודה מראש וסליחה על החפירה..
שלום,
אינני יודע לענות לך על שאלותיך מבלי שאעיין במסמכים הרלוונטים שקיבלת מחברת הביטוח.
במידה ואתה מעוניין בייעוץ וסיוע משפטי בעניינך, אתה מוזמן ליצור קשר עמי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר