שלום, יש לי שאלה ואשמח ליעוץ ותשובה. תודה מראש.
ככה, רכשתי טלויזיה מחברת פלאפון לפני 8 חודשים בערך, הטלויזיה הגיע והכל היה בסדר. לפני שבועיים אני מוציא את הטלויזיה מהקיר בשביל לצבוע, ואני פתאום רואה מדבקה על הטלויזיה עם מספר דגם אחר ממה שאני הזמנתי. אני מוציא את הקבלות ובודק ואכן הדגם שרכשתי זה לא הדגם שקבלתי. אני בודק בגוגל על 2 הדגמים ואני מגלה שדגם אחד עולה יותר זול ומבחנה טכנית הוא יותר פשוט(חשוב לציין ששתי הדגמים חצונית נראים אותו דבר) כמו לדוגמה טמיכה חלקית בטכנולוגית 4k HDMI פרוטוקול נמוך וכאלה.
ולאומת זאת הדגם שאני רכשתי מכתחילה עולה בעוד 1500 שקל בערך והוא אכן יותר מתקדם.
פניתי לחברה בבקשה לקבל זיכוי על ההפרש/או שיחליפו את הדגמים. הצגתי קבלה של רכישה שבא מצויין את הדגם שרכשתי, וגם את הקבלה של המשלוח וההתקנה שבא מצויין את הדגם האחר. תשובתם הייתה לגבי ההחלפת טלויזיה, לא בא בחשבון עבר הרבה זמן למה נזכרת רק עכשיו. לגבי זיכוי אמרו לי תחכה כמה ימים נחזיר לך תשובה. לאחר כמה ימים יצרו עימי קשר והם שוב העלו את הטענה שלמה נזכרתי רק עכשיו, אחרי שהתווכחתי שוב אמרו תחכה כמה ימים. בשיחה השניה, הנציגה טענה שהדגם שרכשתי זה הדגם שקבלתי. אמרתי לה, איך את יכלה להגיד דבר כזה בזמן שיש לי 2 קבלות שונות ועל המסך מוצג דגם שונה, ובדפדוף קצר בגוגל אפשר לראות שאכן אלו 2 דגמים שונים. תשובתה הייתה "המספר שרשום זה לא כזה חשוב" (כל השיחות מוקלטות אגב) וזהו ככה התיימה השיחה בטענה שאכן קבלתי את הדגם שרכשתי.
שלום,
אתה רשאי להגיש תביעה כנגד החברה בבית משפט לתביעות קטנות בעניין זה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר