בינואר 2017 עשיתי מנוי שנתי למכון הנ"ל. עקב בעיה רפואית, השתמשתי באפשרות להודיע שאיני מגיע לשיעור, צברתי מספר שיעורים כאלו. השבוע הודיע לי המנהל שלא אוכל להשלים את השיעורים. האם אני זכאית מבחינה משפטית לקבלת שיעורים אלו?
שלום,
חסר לי מידע רב כדי שאוכל לענות על שאלתך, לרבות החוזה עליו חתמת, סיבת האישפוז וכו.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
הבהרות בהקשר לשאלה ששאלתי אתמול-בינואר 2017, נרשמתי למכון פילאטיס מכשירים, למנוי לשנה לפעמים בשבוע. כפי שטוען המנהל, הם מחשבים את סך השיעורים לפי שמונה שיעורים בחודש, סך הכל 96 שיעורים בשנה. בפועל, ישנם חודשים של 8 שיעורים וישנם חודשים של 9 שיעורים בחודש, סך הכל 102 שיעורים. מהי כמות השיעורים המגיעים לי? שאלה שנייה בעת ההתקשרות עם החברה, סיכמתי עם המנהל, שיהיו אילוצים שלא אוכל להשתתף בשיעורים. המנהל אמר שאין בעיה, רק להודיע יום קודם, וכך עשיתי. עברתי 13 שיעורים שנדחו, הייתי משוכנע שאוכל להשלימם בהמשך, המהלך מסרב לתת לי להשלים את השיעורים. ברצוני לדעת מה אומר החוק לגבי זה? תודה עופרה
שלום,
האם חתמת על הסכם או חוזה בעניין ?
בכל מקרה החוק הרלוונטי בעניינך הוא חוק הגנת הצרכן :
(א) עוסק ישיב לצרכן את התמורה ששילם או יבטל את חיובו בשל העסקה; ואולם אם הוחל בביצוע העסקה, רשאי הוא לגבות את התשלומים כמפורט להלן, בלבד:
(1) החלק היחסי מהתמורה בעד זכות השימוש שיש לצרכן בתקופה שעד למועד כניסת הביטול לתוקף;
(2) דמי ביטול בגובה מכפלת מספר החודשים מהמועד שבו הוחל בביצוע העסקה ועד מועד כניסת הביטול לתוקף, בהפרש שבין המחיר החודשי בעסקה ובין המחיר החודשי במסלול חלופי, ובלבד שהעוסק גילה לצרכן בכתב, טרם ההתקשרות, את המחיר החודשי במסלול החלופי.
(ב) על אף האמור בסעיף קטן (א)(2), דמי הביטול לא יעלו על הסכום הנמוך מבין הסכומים המחושבים לפי פסקה (1) או (2) להלן:
(1) 25% מהתמורה – אם בוטלה בשליש הראשון של התקופה הקצובה, על 20% מהתמורה – אם בוטלה בשליש השני של התקופה הקצובה, או על 17% מהתמורה – אם בוטלה בשליש האחרון של התקופה הקצובה;
(2) הסכום שהיה על הצרכן לשלם לולא הביטול, בעד יתרת התקופה הקצובה ממועד כניסת הביטול לתוקף ועד לתום תקופת העסקה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עורך דין חיים איציקובסקי 055-4532886
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר